Überbrutál: 770 HP Audi Quattro S1 Group B Monster

Egy brutális Audi Bulgáriából. Nem csak az autó, hanem a pálya is tetszik.

Total
0
Megosztások
22 hozzászolás
 1. No igen,így teljes a világ.Mai technika,régi (stílusú) kasztni, öt henger és a turbó.Jó lenne tudni mekkora töltőnyomás van,a filmből itélve nem fél bar az tuti:-)

 2. @Rocko-: Azért mondtam, ha gyárilag is több volt mint 2 bar az 550hez, akkor mennyi kellhet a 700+hoz?

 3. @Rocko-: Rendszerint amit elbir a tehchnika 😀

  Amugy gondolom van ott más trükközés is a töltőnyomáson túl, pl hogy nem az origi quattro hanem s2 motorból épitkeznek, mert az urquattro az 2.1 literes és 10 szelepes, az s1nél erre került a később a 2.2es S2 20 szelepes hengerfeje. Namost sokan az egyszerüség kedvéért eleve 2.2esből indulnak ki, ide jönnek még a különféle stroker kitek amivel 2.3-2.7 között kb bármi lehet a motor, de a gyári sor5 dizel 2.6 főtengelye is jó bele. Kovácsolt hajtókar, főtengely alap, és mivel nem kell homológnak lennie, lehet trükközni elektronikával is, 83′ óta picit fejlődtek a motorvezérlők, van szélessávú lambda, nagyobb kompressziótűrésű üzemanyagok, stb stb, meg nem mellesleg, sokkal komolyabb turbók.

 4. @2-More: jajaja.
  a 2.6 dízel gondolom elgépelés. 🙂
  amúgy kerestem, és érdekes, hogy semmilyen műszaki leírás nincsen róla. sajnos.

 5. @Rocko-: Annyiban lehet elirás hogy most 2.6ra én se találok, csak 2.5re, valszeg rosszul emlékeztem, de hogy dizel főtengelyt szoktak használni a 2.2es motorhoz ha erősebb kell nameg nagyobb ccm, az tuti.

 6. @Rocko-: Ennyi faszsággal ami az én fejemben van, csoda hogy a nevemet le tudom irni 😀

 7. @Hz: csak a motor 20 eves technika szerintem 🙂
  ahogy nezem MOTEC van benne es gondolom a motor is a legjobbakat kapta ami 20 eve meg elerhetetlen volt. nem is beszelve a hajtasrol…
  jokocsi ez! 😉

 8. @2-More: OFF ha ennyi f@sszság lenne a fejemben, hogy betippelem a főtengelyt mert az szokták használni, akkor magamhoz nyúlnék:D ez a foglalkozásod, vagy hobbi?
  Mellesleg brutál a gép és elég tökös lehet a sofőr, mert beválal egykét beteg dolgot!

 9. Felfoghatatlanul gyors, ordas állat!
  Az 5 henger és a lefújó szelep hangjától még most is áll a cerkám!

 10. Nem raknám oda a kezemet a lefújószelephez gázelvételkor 🙂

 11. @2-More: És a futóműve is sokkal kifinomultabb, mint a 20 évvel ezelőttieknek.
  Nem evilági autó ez….:D

 12. @HippY: Csak hobbi, felmérhetetlen pénz egy ilyen projekt, kurva sokan nem tudják, de az S1 egyes bódéelemeken kivül kb mindenben eltér az urquattrotól. Más B-s vasaknál ez mégdurvább, a pug T16nál konkrétan a szélvédő egyezik csak 😀

  @Noname 2: Jaja, nem beszélve a gumikról.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share