Autó a Titanicon?

Éppen 100 éve, hogy jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt minden idők leghírhedtebb hajója, a Titanic.

Aki látta a történetet feldolgozó 1997-es filmet (van olyan, aki nem?), annak talán felsejlik pár homályos kép egy erotikus jelenetről, aminek egy autó volt a helyszíne.

A filmbéli autó persze nem egészen olyan volt, mint az az egyetlen, amiről némi adat is maradt fenn így egy évszázad távlatából.

A díszlet-autó egy Ford alvázra épült Renault replika volt, és már nem létezik, megsemmisült a forgatás során a források szerint.

Az eredeti viszont még mindig ott pihen az óceán mélyén, több száz tonnányi acél és majd’ négy kilométernyi vízoszlop alatt alatt.

A valódi autó egy 1911-es Renault 11 AX Limousine (más források szerint egy 1912-es Renault Town Car) volt, ami William Ernest Carter tulajdonában állt, aki túlélte a katasztrófát (1940-ben halt meg) és kártérítést kért az odaveszett járgányért – innen ered a nyom.

A már említett filmbéli jelenet egyébként nagy valószínűséggel nem történhetett volna meg, hiszen az autó egy fa dobozban került behajózásra, egyes források szerint csak járóképes alvázként (akkoriban divat volt egyedi felépítménnyel ellátni az autókat), vagy pedig részben szétszerelt állapotban. Hollywoodban persze megoldották ezt is. 🙂

William Carter 5000 dolláros kártérítésének köszönhetően ennyi információ maradt csupán nekünk.

Az elképzelések szerint több európai autó (furcsa is lenne, ha amerikai is lett volna az indulás helyét figyelembe véve) is lehetett még a raktérben, de ezekről semmilyen adat nem maradt fenn, a rakodási lista is a hajóval együtt odaveszett. Ha valaki kíváncsi rá, és rendelkezik a megfelelő felszereléssel, akkor a képen látható helyen keresse a hullámsírban nyugvó autók maradványait. 

Forrás: ibtimes.com; vmcca.org; imcdb.org; rmauctions.com

Total
0
Megosztások
25 hozzászolás
  1. akkor kijelenthetjük, hogy Renault-t tartani balszerencsés, sőt katasztrófális dolog? 🙂

  2. “Aki látta a történetet feldolgozó 1997-es filmet (van olyan, aki nem?)”

    jelentem én. dög unalom az egész, 20-25 perc után feladtam.

  3. Már nagyon unom ezt a Titanic őrületet. Több ezer hajó veszett már a tengerbe, sőt haltak meg a Titanicon kívül is utasok
    Ez sem több mint biznicc

  4. @homér: tisztelem Cameront, de képtelen a filmjeit normális hosszra vágni… a végén már zsibbadt a seggem és bennem volt a fulladjatokmegmárvégremind érzés.
    🙂

  5. mivel a hajo elsofele orral erkezett a “medence” aljara es a kep tanusaga szerint a rakter ezen resze kozel esett a hajo orrahoz szerintem ezek az autok az erkezes utan mar TK-sak lettek!
    hacsak nem mar a “landolas” elott ki nem pogyogtak a jeg altal utott lukon….
    :):):):)

  6. @UIG559: Ugye most van a száz éves évforduló, tavaly pl nem hallottam túl soxor a Titanicról. Meg hát akármit mondasz, ott van a legnagyobb katasztrófák között máig. És ha a jó állapotú, békeidőben, nem túlterhelés miatt elsüllyedt hajókat nézzük, máig a második legnagyobb a Dona Paz után, de az csak nem volt annyira fasza állapotban meg mégiscsak háromszor annyi utas volt rajta, mint szabadna, még ha nem is emiatt süllyedt el.

  7. Az a helyzet, hogy még csak eszembe sem jutott soha, hogy megnézzem a filmet!

  8. @Kivancsi: A luk nem volt akkora, hogy az autó kipotyogjon, másfelől a víz befelé jött a lukon, azon kifelé nem hiszem, hogy bármi távozni tudott volna.

  9. @vancello: Nekem is kotelezo volt megnezni. Szerencsere Vasarnap kora delutan, igy, koszonhetoen az elozo nap elfogyasztott tetemes alkoholnak, gyakorlatilag annyi maradt meg, hogy megnyeri a jegyet, mad ket es fel ora edes alvas, es hogy elsullyed a viz ala.. Ennyi eleg is volt belole :))

  10. @Rocko-: “Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!” 🙁

  11. @Rocko-: Azt akartam írni, hogy most láttam a Drive-ot, és nagyon megtetszett ez a zene belőle és rákerestem. Most meg a Titanic kapcsán jutottam erre a blogra, és micsoda véletlen két ilyen, teljesen külöböző dolog találkozása. De az eredeti üzenetemet nem tudtam elküldeni, mert csak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share