Rozsda megaposzt

Szeretem a rozsdás, öreg, elfelejtett autókról készült fotókat, többször sikerült már itthon is hasonló állapotú Zsigulikra, Škodákra, Wartburgokra találnom, beülhettem, esetleg beindítottuk – ha még lehetett, körbenézhettem az autót és a “búvóhelyét” is.  Valószínűleg az akkor megélt élmények miatt lettem a téma szerelmese.

Úgy gondoltam, hogy ma nem csak egy rozsdás vasat mutatok Nektek, ahogy azt a Reggeli rozsda című bejegyzésekben szoktam, hanem összeválogatok egy nagyobb csokorral.

Próbáltam nagy felbontású képeket választani. Remélem, tetszik majd!

A képek előtt egy közlemény: ha hozzáfűzni valótok lenne, ezentúl a Facebook-profilotok segítségével is megírhatjátok, a kommentek alatti ablakban!

Az Oregon államban található Corbett közelében áll ez az 1970-es Ford Mustang. Ki ne próbálná meg életre kelteni, ha lehetőséget kapna?

Valószínűleg a hátulján található sérülés miatt ítélték örök parkolásra ezt az 1966-os Chevrolet Impalát. Ha beszélni tudna, kár volna tagadnia, hogy jó ideje meg sem mozdult…

 

Erdő szélén felejtett 1968-as Ford Torino GT 390. Szomorú, hogy még egy fészert sem “érdemelt ki” (ami aztán 20 év múlva rádőlne).

Nemcsak a 60-as évek végi Dodge Coronet Coupé (mennyi idős lehet egy ilyen fa?), hanem a mögötte látható társai is érdekesek.

Beleborzongok a látványba, ahogy ezt az 1949-es Ford motorháztetőt hosszú évtizedek alatt felemelte a fa Észak-Karolinában.

Mercury Monterey 1967-ből. Így képről még teljesen menthetőnek tűnik.

 Egy megszűnt autómárka gyönyörű modellje: AMC Javelin. A szélvédőn látható matrica alapján 1991-ben még közlekedtek vele. Az elmúlt 21 évben nem igazán becsülték meg.

Ismét Észak-Karolina államban járunk, ezúttal Williamstonban. Már 10 éve nem mozdították meg ezt az 1963-as Ford Galaxie 500-ast. Legalább fedél alatt áll.

 Vak vezet világtalant.

 Egy farm udvarán pózol az 1949-es Cadillac Coupe de Ville. Akár így is kinézhetne ez az osztott ablakos szépség.

“Elfásultan” áll ez az International pickup. Sajnos természetes dolog, hogy az erdő szélén a helye egy öreg autónak…

Beautiful British Columbia – hirdeti a rendszámtábla. Ennek a Cadillacnek nem olyan csodálatos, partra vetett halként pihen a hótakaró alatt.

Kitépett szívvel hever ez a valószínűleg 1972-es Dodge Challenger. Már csak a HDR kép készítésének gyakorlására jó.

Nem csak utcai autók rozsdásodhatnak elfelejtve. A kanadai Trail városkában egy drag Camaro jutott ilyen sorsra.

Az 1960-as évek elején készülhetett ez a fenyőtűvel borított Chevrolet Biscayne. Az első szélvédő és a tető lendületes és merész ívei még ilyen állapotban is szemet gyönyörködtetők.

Everettsben (Észak-Karolina) áll ez az 1957-es kétajtós Chevrolet Bel Air. A képre kattintva rendesen el lehet veszni a lassan pergő festék és a króm kontrasztjában.

 Ford Mustang Mach 1. Külsejét tekintve megtartanám ilyennek, egész menthetőnek tűnik.

A nebraskai Lexington közelében áll ez az 1953-as Mercury Monterey. A képet készítő kamionsofőrt a farmer engedte be, hogy körülnézhessen.

1994 óta áll ugyanott ez a Chevrolet Nova SS. Te mi mindent csináltál 1994 óta? Rettentő hosszú idő, igaz? 

Szebb sorsot képzelnék el egy öreg Fordnak, mint hogy izzókkal körbetekerve rozsdásodjon valahol az út mentén.

Képek: flickr.com

Total
0
Megosztások
11 hozzászolás
  1. Nagyon jó képek lettek. Csak ránézek és fáj a szívem, mindegyik megérdemelne egy második esélyt, amerikai kocsim van nekem is, és tudom milyen megadni ezt az esélyt 🙂
    Azért kíváncsi lennék, hogy a mai műanyag autók, hol lennének, 10-20 év állás után az erdőbe 🙂

  2. @Adam88:
    Sajnos már 5 év után is hasonlóak… Sajnos tudom… 5,7 Chevy Cam. után meg már nem is kell más… 🙂

  3. @Adam88: ha jól emlékszem, neked van a Chrysler Concorde, kommenteltél már nálam. Merre laksz?

    @kovipeter: a roncstelepen piaci bóvlinak tűnnek az újabb autók a régiek mellett. Kb, mint egy elhasznált mikrohullámú sütő, vagy kenyérpirító. Végülis mindegyik ugyanott végzi, csak nem mindegy mennyi idő múlva. 🙂

  4. @vancello: Ez meglepett 🙂 Igen kommenteltem, de nem sokszor, olvasgatni szoktam az oldalt inkább. Egyébként igen nekem van.
    Egy félszigeten lakom ;), Vagyis Tihany.

  5. Egyaltalan nem kiraly, hogy a gondatlan nemtorodom tulajok otthagytak erdo-mezo szelen ahelyett, hogy megfeleloen reciklalt(att)ak volna.
    Meglehet hogy ez 40-50 eve nem mukodott, de erosen bizok benne, hogy a mi gyerekeinknek nem lesz lehetosege ilyen fotokat kesziteni.
    Egyenesen felhaborito, ocsmany, ahogy a termeszet osszhangjat ezek a roncsok felboritjak.

  6. A javelin-t és a mach-1-et kérném karácsonyra, plusz egy lottó ötöst, hogy fussa egy műhelyre, hol üzemképes állapotban tarthatom őket 🙂

  7. Ebből sem látszódik már semmi az égvilágon.Még csak a képek helye sem, a piros x-szel…
    Jegyezzük meg, hogy át kell menteni mindent a blog.hu-ra, hogy később is látszódjanak.Persze nyilván forrásmegjelőléssel…

  8. @geegee: Már látszódnak, csak olykor a blog.hu megviccel és folyamatosan mehet a restauráció a régi posztoknál. 🙂

  9. Whoaaaaa, és tényleg! Köszönet!
    Lám, mégsem hülyeség ötéves posztnál kommentelni…
    😀

  10. Szerintem az elfásult képek úgy készültek, hogy egy régi fára felülről óvatosan ráhúztak egy autókasznit.
    Az ágakat odafigyelve, összefogva, mindezt daruskocsi segítségével…
    Nem lehetett máshogy…
    😀
    De hogy ekkora b@rom emberek létezzenek, hogy ilyen gépeket hagynak elrohasztani.Ezt nevezem én igazi gazdagságnak.Csak éppen a tulaj s3gge jó eséllyel kilóg a gatyából…
    :-(((

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share