Rally rozsda: Polski Fiat Monte Carlo

A Polski Fiatból létezett egy 1600 cm3-es Fiat DOHC motorral szerelt változat, amit Polski Fiat Monte Carlóként ismert meg a világ. Viszonylag könnyű ezt megvalósítani házilag is, így született a képeken látható amatőr versenyautó.

2005-ben volt szerencsém benne utasként megtenni egy kört, ami nagy élmény volt számomra. A jóféle háztáji versenygép aztán 2007-ben beköltözött egy diófa alá, szebb időkre várva. Utoljára két éve indította be a tulajdonosa, aki régi jó ismerősöm.

Felajánlottam neki, hogy amennyiben megválna a vastól, szívesen megmentem a további romlástól, talán egyszer sor kerül rá. Viszonylag ritkán teszek vételi ajánlatot fa alatt mohát nevelő amatőr versenygépekre, de ezt a masinát nem szívesen hagynám ott.

A Nagypolski nem volt nyeretlen versenyautó. Egyszer a Monte Carlo, egyszer pedig az Acropolis (1800 cm3-es motorral) ralin értek el kategóriagyőzelmet vele a lengyelek. Az Fiat motoros autókból viszont nem készítették el az ígért és előírt darabszámot, így az FIA visszavonta a versenyengedélyét a típusnak.

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
  1. A nagy Polskiknak egyetlen nagy bajuk volt, rövid idő alatt porhanyósra rohadtak.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share