Tízezer roncsvadász!

Van egy spéci csoportunk a Facebookon, ahol már tízezernél is többen ázunk a rozsdalében, turkálunk az olajos alkatrészek között, ácsorgunk a pókhálós fészerekben, vagy a kert végi gazosban a pusztulásra ítélt régi járművek mellett. A csoport neve Roncsvadászok (mentsünk öreg járgányokat!), és néhány perc alatt úgy szippantja magába az öreg gépek szerelmeseit, mint valami fáradt olajos fekete lyuk.
roncsvadaszok.jpg

Annak idején, amikor létrehoztuk ezt a csoportot, abban reménykedtem, hogy leszünk néhány százan, akik a kertek végében, pajtákban álló mohás-rozsdás lomokra gerjednek, és majd remekül elroncsvadászgatunk, pár autó, motor, esetleg alkatrész megmenekül az utókornak. Nem vezetünk róla statisztikát, de az indulás óta számtalan csodálatos járgány megmenekülésének lehettünk tanúi (néhány esetben jómagam is segédkeztem), és remélem, így lesz ez a továbbiakban is. A csoport borítóképe az ott felbukkanó járművek képeiből áll (még a kezdetekből), ízelítőnek talán elég is, akárcsak a posztba illesztett fotók.

_alfa.jpg

A forgalom és a tagok száma, valamint a felbukkanó érdekes járművek – a biciklitől az autóbuszig – minden kezdeti várakozást felülmúltak, sokszor én is csak kapkodom a fejem, hogy mik lapulnak ebben az országban a derékig érő gazban, vagy a garázsok mélyén. Az idők során sikerült egy szigorú, de felhasználóbarát szabályzatot létrehoznunk, így aki 1990 előtti konstrukciójú járgányt keres, vagy talált egyet, azt sok szeretettel várjuk a tagjaink közé.

polski_fiat_1600_abarth_vancello_4.JPG

 

Total
0
Megosztások
5 hozzászolás
  1. Két kérdésem lenne.
    Az első, hogy merre van az a becsövezett nagypolák, és a második, hogy külföldrölér-e ?

  2. A csövezett nagypolák már valahol volt, nem ????

  3. sorry, a saját hozzászólásom nem látszik…..

  4. Sziasztok!Nekem egy 1988-ars Toyota Starlet 1-es van! szerintem nem annyira roncs .Ki van vonva ideiglenesen a forgalomból.kb.3.éve áll kint a szabadba , nem mert nem tudtam levizsgáztatni,pedig nagyon jó kis autó. A hátsó léceket kéne kicserélni rajta,motorikusan nagyon jó! A kasznia alsó része korának megfelelően korrodált! Valakinek még sok örömöt szerez! Akit érdekel jelentkezzen!! A telefonon mindig elérhető vagyok :0670/255 8083.

  5. A két hátsó léc meg van hozzá gyári új!!utolsó 2db.volt

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share