Chilis C-Klasse

Nyilvánvalóban az AMG affalterbachi boszorkánykonyhájában sem nézték tétlenül, ahogy tavaly ilyenkor bemutatták a BMW M4 GTS modellt, amely a típus jelenlegi csúcspéldánya a maga 500 lóerejével. Az utóbbi egy évben vélhetően lázas munkában kezdték el megalkotni a saját versenypályákra szánt utcai szörnyetegüket. A napokban a Nürburgringen kapták lencsevégre az álcázás nélkül tesztelés alatt álló Mercedes C63 AMG R változatát, amely a C-Klasse eddigi legbrutálisabb változata lesz. 

mercedes-amg-c-63-r-coup-erlkoenig-fotoshowbig-f7a77271-981097.jpg

A képeken látható kupé leglátványosabb eleme mindenképpen a fix hátsó szárny, amely a karosszéria színétől eltérő, fekete színű csomagtérfedélen trónol. Nyilván a széria változatokon a fedél vélhetően meg fog egyezni a karosszéria színével, és talán a szárny is, habár a fekete szárny önmagában is elég erős stíluselem és funkciója is van. Ugyanis az autóban lévő négyliteres biturbó V8-as motor 577 lóerőre képes, ami 27 lóval több, mint amit az AMG GT C Roadster tud, valamint jóval erősebb, mint a jelenlegi csúcs C-Klasse AMG, az ugyanis “csak” 510 lóerőt tud. Vélhetően az autó tömegéből is faragtak az AMG mérnökei, bár ennek a mértéke még nem ismert. Várhatóan 1 hónap múlva hivatalosan is bemutatkozik a legerősebb C-Klasse, így ha valakinek kevés az AMG GT nyújtotta két ülőhely, akkor annak kiváló alternatíva lesz ez a bestia.

A nürburgringi teszteken nem csak lefotózták, hanem videóra is vették az AMG újdonságának kanyarvadászatát, a kiváló úttartás mellé morgós hang is társul, érdemes megnézni. Egyébiránt felvetődhet a kérdés, hogy vajon ezentúl a Mercedes a legerősebb AMG-ket R betűvel fogja jelölni, vagy egyáltalán lesz-e még “Black Series” bármiből is?

Képek: auto motor und sport

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share