Sergio, amely eladó

A Pininfarina Sergio koncepcióautó még 2013-ban a Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség számára. Nevét a híres design stúdió alapítójának fiáról kapta, és ezzel ünnepelték meg a a Ferrarival történő együttműködésük 60. évfordulóját. Az elképesztően látványos, szélvédő nélküli kétüléses Spidert a Ferrari 458 Spider műszaki alapjaira helyezték, gyakorlatilag Pininfarina képzőművészei egy új ruhát terveztek az amúgy is látványos olasz telivérnek. 

_dsc7175_as_smart_object-1.jpg

458 egy kicsit másként

A Sergio megalkotása során a mérnökök és a designerek a 458 alapformáját transzformálták át számtalan szélcsatornában eltöltött teszt során, így alkották meg a már ránézésre igen dinamikus és áramvonalas formát, amely szinte teljes mértékben karbonból készült, így 10%-ot nyertek az autó tömegén, szemben az eredetileg alkalmazott alumíniummal. A szélvédő és külső tükrök nélküli koncepció végül annyira elnyerte a közönség és vélhetően a leggazdagabb Ferrari rajongók tetszését, hogy az olaszok végül egy hatdarabos széria gyártása mellett döntöttek.

2013-ferrari-sergio-concept.jpg

Álom a közelmúltból, majd valamikor még sort kerítünk rá itt a blogon

A széria változat természetesen szelídebb külsőt kapott, kapott szélvédőt, némileg átrajzolták az első lámpákat és megoldották a motor megfelelő hűtését is, amely a koncepciónál némi problémát okozott. Az elkészült hat Sergio a Ferrari és a Pininfarina által kiválasztott vevőkhöz került, a vevők természetesen teljesen személyre szabhatták az autót. A mozgatásáról a 458 Speciale változatában alkalmazott 605 lóerős 4,5 literes szívó V8-as motor gondoskodik, amely a 8 fokozatú váltóművön keresztül 3 másodperc alatt lövi ki a Sergiot 100 km/h-ra, a vége pedig valahol 300 km/h fölött van a száguldásnak. 

Megöl a sárga irigység 🙂

A legelső példány még 2014-ben az Emirátusokba került, ezt követően három Sergio amerikai vevőkhöz került, egyet Japánba, egyet pedig Svájcba szállítottak. A napokban ez utóbbit hirdették meg eladásra, szinte újként, hiszen alig 74 mérföld van benne.  A citromsárga példány újkorában 3 millió dollárért kelt el, ma már 5 millióért keresi új gazdáját, jár hozzá egy egyedi táskaszett is.

Minden részletében egyedi álomautó

Képek: Iconiccars, Pininfarina

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share