Sárkánydinasztia az olaszoktól

A Pagani tervezőinek nyilvánvalóan nincs könnyű dolga, ha egy egyébként is minden példányát tekintve a vevő igényeihez szabott szupersportautót kell még egyedibbé tenni. Azonban eddig az aprócska olasz autóépítő manufaktúra remekül oldotta meg ezt a kihívást. A napokban hivatalosan is megnyitották az első kínai képviseletüket Shanghaiban, amelynek tiszteletére elkészítették a legújabb modellváltozat, a Huayra Dinastia Limited Edition szériát, ami annyira limitált, hogy csupán három példányt készítettek belőle.

pagani-huayra-dinastia-12-1.jpg

Az új showroom megnyitásán maga Horacio Pagani is részt vett, ahol örömmel mutatta be a Tiltott Városban található Kilenc Sárkány Fal által inspirált luxus sportautókat, amelyek ötvözik a szépséget és a nagy teljesítményt. Nem véletlenül készült csak három a Dinastia változatból, ugyanis kínaiul a három kimondva (san, 三) nagyon hasonló az élet, valami új születése szóhoz (sheng, 生). Ez is rá mutat arra, hogy a kínai piacot a Pagani nagyon komolyan veszi és szeretnék, ha az ottani vásárlók is minél közelebbről megismernék a márka által kínált értékeket és ezt a kiváló high-tech színvonalat képviselő olasz sportautót. Másrészt az mindenki számára ismert, hogy Kínában a luxusmárkák hasítanak, így ez a piac a jövőben is busás haszonnal kecsegtet minden olyan gyártónak, aki nagyon drágán, nagyon feltűnő dolgokat kínál, hiszen a kínaiak jellemzően magamutogatók.

pagani-huayra-dinastia-08-1.jpg

A három autó mindegyike különböző színekben pompázik, a kék karbon elemekkel burkolt Huayra Dinastia jelképezi Baxiat, a vízi sárkányt, az arany színű példány a harcos sárkányt, Yazit idézi fel, aki a küzdelmekben arany páncélt visel, míg a vörös színű kiadás Chiwent,  az eső urát eleveníti fel, aki megvédi az embereket a tűztől. Fura dolog az esőre asszociálni egy vörös autó láttán, de a kínai mitológia már csak ilyen. Az autók karosszériájának oldalán egyébként megjelenik egy stilizált sárkány motívum, amely az utastérben is visszaköszön.

Mindezeken túl egy kínai vásárló még ettől is egyedibb változatban rendelte meg a saját Huayra Dinastia változatát. A 730 lóerős hatliteres biturbó V12-es autó lila színben pompázik, belül pedig a bőr felületek türkiz festést kaptak, ami igazán kontrasztossá teszi ezt az egyébként is extravagáns megjelenésű autót. Mindezt megspékelve a Tempesta aerodinamikai csomaggal, és az aranyszínű kerekekkel. Hogy ez most éppen a jó ízlés határán túl vagy még éppen belül van, azt döntse el mindenki maga. Mindenesetre a Huayra önmagában is az autós világ egy igazi ritkasága. 

Képek: Pagani Automobili

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share