Amikor a gyermekkori álom teljesül

Nagy érdeklődés övezte cikkünket, amiben gazdát kerestünk egy szép Lada 21053-as gépkocsinak. Szerkesztőségünket jópáran meg is keresték, hogy megvásárolnák az autót. Mivel nem számítottunk sok jelentkezőre, újra kellett gondolni az eladás menetét. Azt tudtuk, hogy olyan embernek szeretnénk kiközvetíteni új társát, aki méltó módon elődjéhez, vagy még jobban fog vigyázni Piroskára. Ezért mindenkivel, aki jelentkezett üzenetben váltottunk pár szót. Majd gondoltunk egy merészet, és közöltük velük, hogy licit lesz a járműre az érdeklődők népes tábora miatt. Volt aki nem is válaszolt az üzenetre mai napig sem, volt aki azt írta átgondolja, és olyan is akadt, aki úgy gondolta, inkább szerez magának olcsóbb példányt. Így maradt egy, ám annál lelkesebb jelentkező, aki szinte azonnal szerelembe esett, és minden megoldás érdekelte. De az általunk megadott időpontban külföldön fog tartózkodni, ezért úgy döntöttünk, hogy előre hozzuk a találkát. Így a múlt hétvégén Koppány eljött, és szemrevételezte az általunk meghirdetett “szekeret”.

dsc06051.JPG

Ahogy a fotón is látni lehet, ez a mosoly végig ott volt Koppány arcán. Ali szerzőtársunk úgy jellemezte: “Magyar Magnum a kelet Ferrarijával.” És valóban lehetne párhuzamot húzni a filmbéli Magnum ( Tom Selleck) és Koppány között, hisz mindkettőjüknek egyforma az örömük mert annak a gépnek orránál pózolhatnak, ami az álmuk volt. Bár Magnumnak kicsit nehezebb volt a kocsi orrához támaszkodnia.190516537951e9beaf4325e39bbca276.jpg

De hogy mennyire álom is volt Koppány részéről a Vaz, azt elmesélte miközben az autót pontról-pontra átnézte unokaöccse segítségével, kinek több Lada típus is megfordult a keze között. Imádata gyermekkorához vezethető vissza, mikor is szülei elváltak, és ő édesanyjával maradt. Édesapja BKV. buszsofőr volt, és Ladával járt dolgozni. Sóvárogva nézte, miközben anyukájával sétáltak a buszmegállóba, hogy robognak el mellettük az álom autói. Akkor elhatározta, hogy egyszer lesz neki is egy szép piros Lada gépkocsija. Ez az álom beteljesülni látszik. Bár már azóta szebb és jobb autók is voltak birtokában, mint pl az a Lexus is amivel érkezett, de az örök szerelem, és a gyermekkori vágy tárgya négy keréken csak megmaradt.

med_0013409757.jpg

Minden egyes alkatrésznek, kiegészítőnek örömködött, és már szinte a kocsi átnézése történetmesélésbe, és  az élmények újra átélésébe csapott. Így késő délután már nem volt kérdés, hogy megvásárolja-e a számára már nagyon kedvessé vált járgányt. Megírták az adásvételi szerződést az eladó képviselőjével, majd Attila átadta a kulcsokat  Koppánynak, amit természetesen meg is örökítettünk.

dsc06056.JPG

Kérdésünkre Koppány elmondta, hogy az autót garázsban fogja tartani és nagy becsben. Hétvégenként ha jó idő lesz, párjával elgurulnak egyet fagyizni, és majd pár autós találkozóra is el fog menni . Ha már korban odaér OT rendszám is kerülhet rá. Természetesen “lábon”  Koppány vezette haza a piros 21053-ast. 

dsc06058_1.JPG

Attilával végigkísértük ahogy kigurul az utcából, és közben elmondta, hogy ő VW Golf rajongó, de a Lada meghatározó volt számára is gyermekkorában, hisz Skoda volt a családjuk autója, így mindig vágyott a jobb és szebb márkára. Eljátszott a gondolattal, hogy magának veszi meg, de más projekt miatt elvetette az ötletet. Annak mind a ketten nagyon örültünk, hogy jó helyre került az autó.  Sok szép élményt kívánunk vele, és figyelemmel kísérjük az útját! 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share