Mentek, mint a nyúl: I. Napló Kupa

Hol töltené az autókat szerető ember a Húsvét vasárnapot, ha nem egy szlalom versenyen?

sargavazhdr.jpg

A szlalomnak Veszprémben már hagyománya van, így tudtuk, hogy nem fogunk csalódni, ha a délelőtti órákat az Aréna parkolójában töltjük. A helyszín könnyen megközelíthető, a parkolóból és a környékbeli utakból kialakított pálya pedig átlátható és látványos. Szerencsére nézőből sem volt hiány, többen voltak, mint egy komplett „országos bajnoki”rallye versenyen, még trükközni sem kellett a fotósoknak, hogy néző is legyen a képeken. A hangulatot az emberközeliség mellett fokozta az is, hogy a parkoló első felében egy Škoda találkozó zajlott, olyan csodás cseh vasakkal, amiket ritkán látni így egy bokorban. Miközben a szemünket legeltettük a Škodákon, a háttérben mindig muzsikált valami amatőr versenygép a pályán. Számomra az amatőr nem egy degradáló, hanem inkább magasztos kifejezés. Aki ilyen szinten űzi az autósportot, annak sokkal jobban fáj anyagilag, mint az számlagyáros menedzsereknek a legújabb R5-ös versenygép.

skodahdr.jpg

Az időjárás is kegyes volt az I. Napló Kupához, a ragyogó napsütést csak néha zavarták meg az átvonuló felhők. Fázni szerencsére nem kellett a pálya szélén sem.

Elfogult vagyok, nekem statikus állapotban, a szervizparkban a legjobban a Ladák tetszettek, de ki kell emelnem a spéci Suzuki Swifteket, amiből akadt néhány a nevezők között. Hihetetlen, mennyire át tudják faragni ezeket az olcsó kis bevásárló autókat, és mennyire komolyan képesek velük sietni!

swifthdr.jpg>>>A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!<<<

A BMW-k többsége sem volt látványmentes, egyikük éppen előttünk igazította meg az első spoilert. A leginkább akciódús autó egy oldalt sárga, amúgy fekete E30-as BMW volt, a leggyengébbet meg nem illik ekézni, maradjunk annyiban, hogy nem egy pici és olcsó kocsi volt.

Mi ebédidőben távoztunk a versenyről, amikor már a városban, rendőri felvezetés mellett történő felvonulásra készültek a Škoda találkozó és a szlalom résztvevői. Biztos vagyok benne, hogy délután még többen néztek ki a parkolóba, az ötletes vendégcsalogató után.

ladabmwhdr.jpg

Mit mondhatnék? Legközelebb is ott leszünk, és lehet, hogy nem magánemberként, hanem fotóssal. Így most kénytelenek vagytok beérni az én telefonos képeimmel, de talán elég lesz ehhez az apró hangulatjelentéshez.

Köszönet a szervezőknek, a versenyzőknek és a Škoda találkozó résztvevőinek a csodás Húsvét vasárnapért!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share