Licence to Build

A James Bond filmek és az Aston Martin között úgy gondolom, hogy elég erős asszociáció van az emberek többségében. Ha megkérdeznénk azt, hogy milyen autót vezet a híres 007-es ügynök, akkor bizonyára szinte mindenki egyből rá vágná, hogy bizony Aston Martint, és ez fordítva is így van, ha arra kérdezünk rá, hogy melyik filmben is szerepelt a brit autóipar ikonja, a DB5. A történet egészen 1964-ig nyúlik vissza, a Goldfinger című filmben tűnt fel először a márka akkori legújabb típusa, a DB5, mint a Q által készített kütyükkel telepakolt kémautó. Innentől kezdve pedig, egy-két kivételtől eltekintve őfelsége legtitkosabb ügynökének a szolgálatában a patinás brit sportautómárka különféle típusai álltak. Az 1963 és 1965 között gyártott típus ma már önmagában is elég ritka, hiszen csak 1059 példányt készítettek belőle, így az értéke az egekben van, nem beszélve arról a pár példányról, amelyek a különféle James Bond filmekben szerepeltek. Aki kedveli Bondot és az Aston Martint, az most örülhet, ugyanis a Lego a Creators sorozat részeként most a neves típust öntötte kockákba.

lego-james-bond-aston-martin-db5_10.jpg

Nem régiben számoltunk be róla, hogy a dán játékgyártó a Technic szériában tette elérhetővé a szintén neves Bugatti Chiron méretarányos Lego változatát. Most pedig itt a legújabb híres sportautó, a Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5 készlet formájában. A Lego tervezői a lehető leginkább vissza akarták adni az eredetileg a filmben is használt típus különlegességeit. A kupé ajtajait kinyitva részletesen kidolgozott beltérrel van dolgunk, amelyben ugyanúgy megtalálható a híres katapult ülés, mint a telefon és a középkonzolon elhelyezett számítógép is. 

Kívülről a forgatható rendszámtábla, a hátsó szélvédő elé húzható páncél, illetve az első fényszórók alól előbukkanó géppisztolyok elevenítik fel a filmek hangulatát és a híres jeleneteket, ugyanakkor az egyedileg csak ezen készletben elérhető drótküllős kerekeken megtalálhatóak a forgó pengék is.

A géptető alatt is elég részletesen kidolgozott soros hathengeres motort találunk, továbbá a készlet érdekessége, hogy az elemek színében követik az eredeti autó ezüst fényezését, valamint az első és hátsó lökhárítók, valamint a kerekek és az Aston Martin logó is krómozott, amely nem túl gyakori a Lego készletekben. 

lego-james-bond-aston-martin-db5_6.jpg

Az 1295 darabból álló Aston Martin DB5 készlet összerakva egy 10 cm magas, 12 cm széles és 34 centiméter hosszú arányos autót eredményez, amely minden Lego és James Bond kedvelőnek kötelező darab. Augusztus 1-től lehet majd megvásárolni, a VIP Lego tagoknak pedig már július 18. óta elérhető. Az ára 150 dollár, amely nem is hangzik valami vészesnek.

Képek, háttérinfók: Lego

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share