A Mikulás új szánja

A jó öreg Mikulás tegnap éjjel ismét útra kelt, hogy világszerte gyermekek millióinak csizmácskájába helyezzen valami ajándékot. Feltéve persze, ha az év folyamán jók voltak, leszámítva az apróbb csínytevéseket, a rosszaknak pedig természetesen továbbra is jár a virgács. Mivel évről évre egyre több helyre kell mennie, ezért olyan járműre van szüksége, amivel gyorsan megkerüli a földet. Az idei szezonra a lappföldi garázsmester beújított egy különleges szánt, amelyhez egy Dodge Challanger Hellcat Redeye típust alakítottak át a szorgos manók, akiket nem csak az ünnepi illatok, de a benzingőz is megbódított.

letoltes.jpg

A szokásos módon a hagyományos futóműveket eltávolították és két méretes szántalpat építettek a helyükre. A gép orrában lévő 6,2 literes kompresszoros V8-as erőforrást érintetlenül hagyták, egyedül a kipufogórendszeren változtattak. Kidobták a felesleges csöveket és tompítókat, helyettük mindkét oldalon rövid nyitott csöveken üvölt a motor.

Az átalakítások természetesen itt még nem értek véget, hiszen a vagány manók lekapták a Dodge tetejének nagy részét, az első szélvédőt megvágták, így egy kicsit speedsteres beütése van a dögös szánnak. Nyilván a Mikulás szereti, ha száguldozás közben a sipkáját lobogtatja a menetszél. Szerintünk kellően menő lett az idei járgány, szóval kedves gyerekek ne lepődjetek meg, ha hajnalban V8-as dübörgést hallottatok az udvaron, vagy épp a tető felől, mert az vélhetően csak a Mikulás új szánja lehetett.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share