Eger, a bor és a veteránok városa

Ha ősz, akkor Eger kapcsán mindenkinek a szüret és a bor jut elsőként az eszébe, azonban már évek hosszú sora óta a barokk város több veteránautós és motoros rendezvénynek is otthonául szolgált. Ősszel nem csak a szüreti fesztivál miatt érdemes a városba látogatni, hanem hagyományosan minden szeptember elején rendezik meg az Egri Régijármű Találkozót és Túrát, amely idén már a 18. alkalom volt, ezzel párhuzamosan pedig a VII. Gulf kupa is lezajlott.

dsc_1226.JPG

A Régi Járművek Egri Egyesülete ismételten kitett magáért, és a mostani hétvégén remek programok keretein belül várták a klasszikus autók és motorok szerelmeseit Egerbe és a környékére. A résztvevők pénteken a felsőtárkányi Park Hotel Táltosban foglalták el a szállásaikat, ekkor volt a regisztráció és a gépátvétel is. Másnap egy 140 km-es túrán kanyarogtak az autók és a motorok az Eger és a Borsod megye környékén lévő dombok között. Az állomásokon játékos vetélkedők és számtalan kulturális program színesítette a szombatot. 

dsc_1200.JPG

Ahogyan eddig mindig, úgy az idei évben is a hétvége a klasszikus járművek kiállításával zárult, azonban idén nem az Eszterházy tér adott helyet a szebbnél szebb gépeknek, hanem a város központja, a Dobó tér. A barokk építészeti környezettel remekül harmonizáltak a klasszikus vasak, volt sok régi visszatérő és eddig még nem látott veterán is. Nehéz lenne kiemelnem közülük bármelyiket is, hiszen mindegyiken látszott, hogy a tulajdonosa féltve óvja, több gondos kezek munkája által újult meg. Néhány jármű pedig már az 50 éves koron is túl van és így is vígan robog az utakon. De beszéljenek helyettünk a képek az alábbi galériában.

>>> A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK <<<

2. Roncsvadászok Oldtimer & Youngtimer Találkozó

Tavaly szeptemberben szerveztük meg a vancello.hu első találkozóját Fóton, amely nagy sikert aratott a klasszikus járművek kedvelőinek és a lelkes roncsvadászok körében. A fő vezérelvünk az volt, hogy Magyarország legnagyobb veterános közösségét, a vancello.hu Roncsvadászok csoport tagjait egy igazán jó hangulatú összejövetelre hívjuk, ahol az oldtimer és youngtimer autók és motorok, illetve egyéb járművek színes és olajszagos kavalkádját vonultassuk fel. Már az első rendezvényünkön is közel 200 járművet lehetett megcsodálni. 2018. szeptember 15-én ismételten várunk minden kedves olvasót, roncsvadászt, rajongókat, autósokat, motorosokat, járműimádókat és úgy általában mindenkit, akit egy kicsit is megszédít a benzingőz! A helyszín ismételten Fót, Fáy présház, színes programok várják a látogatókat, a kiállítók járműveit pedig most is díjazni fogjuk. Mivel az idei évben elindítottuk a Roncsvadászok90 csoportunkat is, ezért idén már az 1999. december 31. előtt gyártott járműveket is várjuk.

>>> Az eseményről bővebb információk ITT <<<

>>> Regisztráció <<<

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share