Ilyen volt a 2. Roncsvadászok találkozó

Egy találkozóról nehéz jó beszámolót írni. Aki ott volt, az tudja, hogy jó volt a hangulat, aki pedig nem érkezett meg, azt valószínűleg nem is érdekli, mit hagyott ki. Mégis úgy gondolom, érdemes a fotóalbum képeit némi betűvel kitölteni, hátha akadnak olyanok, akik legközelebb velünk tartanak az autós forgatagban.

dji_0484.JPGA magasból egy színes Matchbox-gyűjteménynek látszottunk.

Végre kegyes volt hozzánk az időjárás és napfényes, ám kissé szeles időben kezdtek gyülekezni az autók és motorok Fóton, szeptember 15-e reggelén. A reggel nyolckor még üres területen délelőtt 10 órára olyan nyüzsgés volt, ami még a tavalyit is felülmúlta. Gyakorlatilag minden földrészről és korszakból való járgányok sorakoztak a füvön, ami reményeinknek megfelelően már önmagában nagyszerű szórakozást nyújtott az érkezőknek.

Miközben mi mindenkit üdvözöltünk a bejáratnál és az ajándék matricát, ebédjegyet és kulcstartót osztottuk a regisztrált résztvevőknek, a területen egymás mellé állt BMW és Impreza, Zsiguli és Mercedes, Audi Coupé és Wartburg . Mikor végre mi is be tudtunk menni körülnézni – elvégre három kupa sorsáról is döntenünk kellett – több helyen is földbe gyökerezett a lábunk a csodálkozástól.

A résztvevők több helyen csoportokba verődve beszélgettek, attól függetlenül, hogy ki mivel érkezett, hiszen egy dolog biztosan közös volt bennük: mindenki a féltett kincsét hozta ki megmutatni.

11 órakor volt egy felvonulás is Fóton, sajnos mindenki nem vehetett rajta részt, hiszen a több mint 240 jármű megbénította volna a város és a környék közlekedését.

Miközben a lelendő díjazottakat mustráltuk Ali szerzőtársammal, jópár ismerőssel találkoztam, és sok új ismerőst is szereztem, közben pedig hol egy Renault 5 motorterét bámultam, hol egy Punto GT-nél cövekeltem le, esetleg egy BMW Isetta buborék-utasterét néztem felülről, vagy éppen egy Chevrolet Bel Air üvegére tapasztottam az arcomat. Benzinvérű ember ennél jobb szombati programra nem vágyhat, jó volt látni a sok szép vasat és a büszke tulajdonosokat.

imkp2142.jpgMinden korszak és nemzet gépe megfért egymás mellett, békében. Aki kijött, volt mit néznie!

Aki családdal érkezett és esetleg nem annyira érdekelték a csodás gépek, az is találhatott magának elfoglaltságot, hiszen a találkozó az 50. Fóti Ősz nevű rendezvénnyel párhuzamosan zajlott.

Visszatérve a díjak kiosztásához, elég nehéz feladat volt dönteni, ezért minden ismerősünket megkértük, akivel találkoztunk, hogy adjanak tippeket, valamint a 3P Garage csapatát is megpróbáltuk bevonni, de a végeredményt végül Alival döntöttük el ketten, hiszen mindenki legalább tucatnyi díjat ki tudott volna osztani, és elég kicsi volt az átfedés. Jómagam minden második autónak és motornak oda tudtam volna adni valamelyik kupát.

imkp2192.jpg>>>>>>A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!<<<<<<

Amíg mi ezzel vesződtünk, már javában ebédidő volt, végül kis késéssel, de megszületett az eredmény. A legszebb oldtimer egy Fiat 1300 lett, a legszebb youngtimer díját egy Gyönyörű VW Corrado kapta, míg a legszebb gép kategóriában – ebbe a haszonjárművek, stabilmotorok és motorkerékpárok tartoztak – egy eredeti állapotú BMW kétkerekű lett a győztes. Nekik ezúton is gratulálunk, a többieknek pedig már most elárulom, hogy jövőre több díj sorsáról fogunk dönteni. Lesz legszebb KGST, valamint külön legszebb európai, amerikai, ázsiai és egy best of show díj, hogy senki ne érezhesse hátrányban magát.

Összességében úgy gondolom, hogy mindenki nyertese volt a napnak, hiszen tényleg jó volt az atmoszféra, nem volt zenebömböltetés, gumifüstölés. Család- és járműbarát rendezvény részesei lehettünk, amit minden egyes résztvevőnek külön köszönünk, hiszen ez volt a célunk, amikor újra belevágtunk a szervezésbe.

k3ii3700.jpgA három díjazott vas, egy képen. Nehéz volt a választás.

Találkozzunk veletek jövőre, ugyanitt, legalább ilyen jó, napos időben!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share