Autós mozi otthon

Lehet már mindenki megunta a bezártságot, a home officet. Otthon már szétszedtétek és összeraktátok a kedvenc veterán autóitok motorját legalább kétszer. Rendet raktatok a garázsban, kitakarítottátok a műhelyt. Arra gondoltunk, hogy kicsit feldobjuk ezt az időszakot. Mivel a mozik is zárva vannak, ezért rendezzetek otthon autós mozit. Íme hozzá egy válogatás. Jó szórakozást!
tn4-autosmozi2019-08-28_143103.jpg 

Bullitt

Kultfilm, amelyben Steve McQueen (Bulitt) terelgeti San Fransisco utcáin a híres zöld Mustangot, amellyel a filmtörténelem talán leghosszabb autós üldözési jelenetében is főszerepet kap. Egy izgalmas bűnügyi film, amely még Oscart is nyert. Idehaza igen érdekes címet aggattak rá, a San Fransiscó-i zsaru, illetve A chicagói tanú címeken futott.

51l6wnfcjwl_ac_sy450.jpg

A kicsi kocsi kalandjai (1968-tól)

Ki ne ismerné Herbie, a kis verseny Volkswagen Bogár főszereplésével készült filmeket. Az eredetileg Disney produkció első része, A kicsi kocsi kalandjai még 1968-ban készült. Majd ezt követte A kicsi kocsi újra száguld, Herbie Monte Carlóba megy, A kicsi kocsi legújabb kalandjai és A kicsi kocsi újra a régi filmek. Nosztalgiázni jó, úgyhogy aki szereti, annak érdemes újra nézni ezeket a filmeket is.

1180w-600h_031319_the-love-bug-did-you-know.jpg

Száguldás a semmibe (1971)

Kowalski autókat szállít le a megrendelői részére. Egy késő pénteki este érkezik Denverbe, hogy onnan San Fransiscoba elvigyen egy fehér Dodge Challenger R/T 440 Magnumot. Egy dílerrel fogasát köt, hogy már másnapra elviszi a járgányt Friscoba. Innen indul be a féktelen száguldás nyomában a rendőrökkel. A volán mögött Berry Newman alakítja a főszerepet.

unnamed.jpg

Gengszterek sofőrje (1978)

Az eredeti címe The Driver, amelyben Ryan O’Neal játsza a Sofőrt. Bizony ő a nagybetűs volánzsonglőr, aki a gengsztereket szállítja. Nem vesz részt semmiféle balhéban, fegyvere nincs, csak egy feladattal bízzák meg: legyen ő a leggyorsabb. Egyszer csapdát állítanak neki, innen pedig beindul a bonyodalom. Ha szereted azokat a filmeket, amelyekben az autós üldözéseknél nincs aláfestő zene és tényleg a fém a fémmel, illetve olykor a betonnal találkozik, akkor ez a te filmed. 

A profi (1981)

Jean-Paul Belmondo talán legismertebb filmje, amelyhez Ennio Morricone szerezte a zenét. Joss Beaumont a francia titkosszolgálat ember, a profi. Egy ige veszélyes küldetéssel bízzák meg, ki kell iktatna egy kis afrikai ország gonosz diktátorát. Időközben a francia kormány azonban kiadja az ügynököt, hogy a diktátor hagyjon fel a Franciaországgal szembeni ellenségeskedéssel. Joss bosszút esküszik, és az eredeti megbízását francia földön viszi véghez. A filmben van egy frankó üldözéses jelenet, amelyben régi francia járgányokkal kergetőznek még a lépcsőkön is.

mv5bytlkogewy2utmjhjyy00ztjklwi5nmmtztlinwvmmmy0ymyyxkeyxkfqcgdeqxvymjqzmzqzody_v1.jpg

Ágyúgolyó futam (1981)

Egy igazi flúgos futam, amely szabályok nélkül zajlik. Egyetlen egy cél van, átvezetni fél Amerikán, hogy aztán elsőként érjen be valaki a célba. Burt Reynolds, Sir Roger Moore, Jackie Chan, Peter Fonda, Dean Martin, a második részben pedig feltűnik Telly Savalas és Frank Sinatra is. A két lányra (Marcie és Jill) a Lamborghinivel pedig mindenki emlékszik, ugye?

24_midi.jpg

Ronin (1998)

Jean Reno és Robert De Niro főszereplésével egy igazán akciódús film. Hat egykori ügynök verbuválódik össze, hogy titokzatos megbízójuk által megszerezzenek egy táskát, aminek egyikük sem ismeri a tartalmát. Hajsza a táskáért és látványos autós üldözések Párizs utcáin. Ha jól emlékszem, akkor szükségük volt egy autóra, méghozzá nitro injektorral. Audi S8 talán?

Taxi (1998)

Ha valami, akkor egy biztos, a Peugeot 406 a Taxi filmek által is népszerűvé vált, főleg, ami a fehér szedánt illeti. Daniel őrült módon száguldozik Marseille utcáin, mint taxis. A sors egy fuvar alkalmával összehozza őt egy rendőrtiszttel, aki el akarja venni a jogosítványát. Megegyeznek, hogy a jogsiért cserébe segít a rendőrségnek lekapcsolni egy bankrabló bandát. Izgalmas és egyben humoros 89 perc, ami Luc Besson forgatókönyve alapján készült. Ezután még készült négy folyatás, de igazából talán csak a 3. résig ajánlható.

taxi-movie-poster-1998-1020475613.jpg

Tolvajtempó (2000)

Memphis Raines a profi autótolvaj, bár visszavonult, de muszáj visszatérnie, hogy megmentse az öcsét, aki egy orosz maffiózónak dolgozik. Az öcsi bevállalt egy melót, amit nem tudott teljesíteni, így a feladat Memphisre hárult.  A tét nem kicsi, egy éjszaka alatt kell megfújni 50 menő járgányt, köztük Memphis unikornisát, Eleanort. Nicolas Cage és Angelina Jolie felejthetetlen párosa egy autós kultfilmben. Ha pedig megnézted, és még mindig nem elég, akkor vedd elő a ’74-es eredetit is.

A szállító (2002)

Személy szerint kedvelem Jason Statham filmjeit, így A szállító c. darabokat különösen. Talán ez volt az a film anno, amivel megszilárdította akciófilmes karrierjét. A sztori nem túl bonyolult, Frank Martin jó pénzért elvállal bizonyos csomagszállításokat. Nem kérdez, nem érdekli, hogy mi van a csomagban, viszont időben szállít. Egyszer azonban megszegi a saját szabályát és belenéz az egyik csomagba, amivel hibát követ el. Az első részben még BMW-vel nyomul a szállító, majd a második részben átvált Audira. Máig összesen öt epizódot élt meg a széria, de az utolsóban már nem Statham a főszereplő. Jó kis akciófilm, érdemes újra megnézni!

Carl és Bertha (2011)

Ez egy német életrajzi dráma, talán sokan nem ismeritek. 89 percben meséli el az első belsőégésű motorral hajtott automobil megszületését. Továbbá egy erős szerelmi szállal, amely Carl Benz és Bertha Ritter között alakul ki, a nő, aki a Patent Motowagennel megtette az első utat. Akit érdekel a történelem, annak mindenképpen ajánlom ezt a filmet.

Rush- Hajsza a győzelemért (2013)

Szintén megtörtént eseményeken alapul és a versenypályák világába repít vissza a Rush – Hajsza a győzelemért című film. A száguldó cirkusz 1976-os szezonja a vagány James Hunt és a jóval megfontoltabb Niki Lauda rivalizálásáról szól. Elképesztő jelenetek és Lauda tragédiájának, illetve hihetetlen kitartásának bemutatása.

image-1483.jpeg

Kipörgetve (2017)

Egy könnyedebb akció-thriller, amely az értékes klasszikus autók elrablása körül zajlik. A sztori egy Bugatti Type 57 S Atlantic megkaparintásával indul, de az akció nem egészen úgy sül el, ahogy tervezték. Ezután a kétes hátterű megbízó ad egy újabb lehetőséget a tolvajoknak, majd szépen beindul a kalamajka és jobbnál jobb autók tűnnek fel a film során.

Nyomd, bébi nyomd (2017)

Bébi egy fiatal srác, aki egy bankrablásokra szakosodott bűnbanda tagja. A csapatban neki csak egy feladata van, nyomni a gázt és vezetni. Márpedig vezetni pokolian jól tud. Doc, a bandafőnök (Kevin Spacey) egyfajta kabalának tartja a fiút. Egyszer azonban egy akció kicsit durván sül el, a többit pedig nézzétek meg, mert érdemes.

baby-driver-movie-contest-2.jpg

Az aszfalt királyai (2019)

A tavalyi év egyik legjobb mozija, amely az 1966-os Le Mans-i 24 órás viadal eseményeit dolgozza fel a Ford és a Ferrari rivalizálásán keresztül. A filmben zseniálisat alakít Matt Damon és Christian Bale. Minden autórajongónak kötelező alkotás! 

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share