A BVLGARI sportautója

Amikor a divatmárka autót tervez, és persze ehhez passzoló limitált órákat is.

Igen, igen jól olvassa a címet a Kedves Olvasó, a híres-neves olasz divatház, a Bulgari sportautót készített. De nem csak erről van szó, hanem egy limitált órakollekcióról is, ha már az Időmérő rovatunkat olvasod. Az autók és a karórák legalább annyira együvé tartoznak, mint mondjuk a kiváló borok és a minőségi sajtok, vagy mint a gin és a tonic. Aki az autókat szereti, az vélhetően a karórákat sem veti meg. Az olasz csúcsmárka járgánya ráadásul csak virtuálisan létezik, a Gran Turismo Vision szériáját erősíti. Ehhez kapcsolódóan pedig az újonnan bemutatott karórák is a GT világához kötődnek. Tekintsétek át velünk a milánói luxus márka és a Gran Turismo kollaborációjából született újdonságokat.

Micsoda autó

A Barcelonában megrendezett Gran Turismo World Series Final 2023 rendezvényen mutatkozott be pár új autó, amelyek a Gran Turismo 7 játékban lesznek hamarosan elérhetőek. A Genesis által készített koncepcióautót már az Instagram oldalunkon láthattátok, a Bulgari meglepetésautója viszont megérdemel egy külön cikket.

BVLGARI Aluminium Vision Gran Turismo a virtuális koncepcióautó becses neve. Fabrizio Buonamassa Stigliani, a divatházon belül működő Bulgari Watch Design Center igazgatója tervezte, mint ahogyan a két új órát is az ő nevével fémjelzik. A designer annak ellenére, hogy mostanában órákat tervez, nem ismeretlen az autók világában sem, hiszen korábban a Fiat Centro Stile stúdiójában dolgozott.

A virtuális koncepcióautó több részletében is a limitált karórák formavilágából merít. A speedster kialakítású járgány kétüléses és csak jelzésértékű szélvédője van. A formaterve leginkább a ’70-es évek tanulmányautóit idézi, különösen Marcello Gandini és Giorgetto Giugiaro alkotásai elevenednek meg rajta. Az első lámpasor miatt kicsit úgy tűnik, mintha az Aston Martin Bulldog koncepciót modernizálták volna. A turbinaszerű felnik egyrészt versenyautósak, másrészt remekül utalnak a karóra szíjára.

Igaz, hogy csak a Gran Turismo világában létezik ez az autó, de a tervezők elmondása alapján a karosszéria szálcsiszolt alumínium, a váz karbon elemekből áll. Itt-ott egy két sárga elemmel dobták fel, amelyek az órákról is visszaköszönnek. A beltérben a leglátványosabb részlet az óracsoport, amely – mily meglepő – de a karórák számlapjait idézik. A műszerfal közepén természetesen egy Bulgari óra trónol. A menetdinamikai adatokról, illetve arról, hogy mi is rejtőzik a géptető alatt nem árultak el információkat. Bizonyára ez januárban kiderül, amikor is elérhető lesz a GT7-ben az új Vision Gran Turismo. Kíváncsi lennék arra, hogy vajon a legtöbb óragyártó milyen autót álmodna meg, még ha csak virtuálisan is.

Limitált karórák

Az autó után essen most néhány szó az órákról is. A BVLGARI Aluminium szériájának két új tagja, amelyeket Gran Turismo Special Edition névvel illettek. A 41 mm átmérőjű alumínium tokban a B381 számú kaliber rejtőzik, amely mozgásban tartja ezeket az automata kronográfokat és 42 órányi járástartalékot képez.

Az órákat szintén Stigliani tervezte, tulajdonképpen ezek ihlették meg az autót. Az óratok DLC bevonatú titán fedlapjára gravírozták a Vision Gran Turismo 10th Anniversary logót. Sötétben a Superluminova mutatók és indexek világítanak. A szürke számlapos változat (referenciaszám: 103893) sárga részletekkel készül, a sárga (referenciaszám: 104006) pedig ennek az inverze annyi különbséggel, hogy ezen a kis- és a nagymutató vége is fehér. A számlapon három segédszámlap a stopper funkciót testesíti meg, a számlap szélső skálája a sebesség mérésében hasznos.

Mivel limitált kiadásokról van szó, ezért, aki ilyet szeretne az még lecsaphat rájuk. A márka weblapján is még elérhetőek, bő 2 millió Ft-os árcédulával. A szürke változatból 1200, a sárgából csak 500 példány készül.

Forrás, képek: BVLGARI, gran-turismo.com

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share