Beszámoló: Székesfehérvár, VW találkozó

A vancello.hu Facebook-oldalán kaptam a meghívást a most hétvégén zajló I. Székesfehérvári VW konszern  találkozóra. Mivel nagyon kedvelem a márkát, így örömmel látogattam ki.

Az eddigiekhez képest hűvös és felhős idő sem tántorította el a résztvevőket a székesfehérvári találkozótól, így szombat délelőtt szép számmal gyűltek össze a német vasak a Bregyó Szabadidőközpont területén.

Mivel nem voltam még VW találkozón, és magam is gondolkozom egy ilyen típusú autó mihamarabbi beszerzésén, így némi inspirációt és ihletet is reméltem a rendezvénytől. Sikerült megkapnom.

11 óra után érkeztünk a helyszínre, majd neki is láttunk a felhozatal megtekintésének, miközben a háttérben épp megkezdődött a kipufogó hangnyomás-mérés (utána autóhifivel is volt ugyanez).

A kép meglehetősen vegyes volt, mindenkinek volt mire nyálat csorgatni ízlés szerint: a két kézzel összerakott, dédelgetett járgányoktól (70%) kezdve a bazári módon csiricsáré gépeken át (10%) a veteránkorú – gyári, vagy átalakított – szépségekig (20%) mindent lehetett látni, tehát a szokásos szisztéma itt is működött, mint bármilyen másik találkozón.

Az én két személyes kedvencem itt található a kiemelt képek között, egy barna Jetta Coupé és egy piros 1977-es Golf volt számomra a leginkább emlékezetes. Jó volt rácsodálkozni, hogy ez utóbbi motorházteteje éppen a térdemig ér.

A hangnyomás-mérésről már tettem említést, ezen kívül sörivó verseny és streetfighter bemutató (két robogós és egy motoros) is hivatott volt szórakoztatni a közönséget. Ez utóbbi nagyon színvonalasra sikeredett, ügyes volt a srác.

Ezután a szépségversenyre nevezett autókat néztük meg, sajnos a tulajdonosok elég halk szavúak voltak, így nagyon kellett fülelni, hogy megtudjuk, mi rejlik a lemezek alatt.

Ricsi barátom – akinek a képeit láthatjátok itt – és családja is jól érezte magát, én is délután fél négykor néztem először az órámra, és meglepve vettem észre, hogy repül az idő. Négy órakor vettünk búcsút a rendezvénytől, remélem, jövőre a másodikon is ott lehetünk.

Köszönet:

a szervezőknek a rendezvényért, a meghívásért, a résztvevőknek a látnivalóért és Ricsinek a képekért!

Total
0
Megosztások
2 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share