Ford GT40 a lomok között!

Amerikában mindig kerül elő valami érdekes egy garázs, vagy a fészer mélyéről. Egy Ford GT40 azért ott sem gyakori, terjed is a híre a leletnek, mint a futótűz.

A legendás típus ezen példánya 1977-ig versenyzett, amikor egy motorhiba miatt pihenőre kényszerült, de a tulajdonos betegsége miatt aztán nem javította meg. Így fordulhatott elő az, hogy a fehér holló gyakoriságú Ford 37 évig pihent a körülötte gyűlő lomok között egy kaliforniai garázsban.

Tom Shaughnessy egy évig alkudozott az egyébként nyugdíjas tűzoltó tulajdonossal (jólét, kedves polgárok!), hogy megvehesse, miután tudomást szerzett a létezéséről. Szerencsére sikerrel járt, így a napokban trélerre pakolták és elszállították az értékes versenygépet, hogy eredeti állapotúra restaurálják. A vételárról nem esik szó a híradásokban, de biztos remek nyugdíj-kiegészítés lett belőle. “Apró” érdekesség, hogy ez az 1966-os autó az utolsó, ami Ford vázszámmal készült, az utána következőket már a  J.W. Automotive Engineering építette.

Jó hely lehet ez a Kalifornia. 🙂

Link a koppintáshoz itt.

Total
0
Megosztások
3 hozzászolás
  1. jó sztori. mondjuk azért rápakolgatni kicsit gáz.

  2. Miféle motorhiba miatt kelhetett ennyire szétszedni?

  3. @lutria: úgy írják egy újabb cikkben a forrásoldalon, hogy ha már a motort felújították volna, akkor az autót is renoválják.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share