Fémhulladékként adják el a lopott öreg autókat

Ijesztő híreket hallott Gergely, akinek az éjszaka folyamán megpróbálták meglovasítani öreg járgányát.

“Ma reggelre Erzsébeten az Eperjes utcai lakótelep parkolójából megpróbálták ellopni a szeretett, rohangálós, bontószökevény Escortomat. Meg a kettővel az enyém mellett álló, ugyanolyan, gyakorlatilag gyári állapotú, rohadásmentes Mk3 XR3-ast is. Szerencsére azon túl, hogy az összes ajtózárat szétbarmolták, másra nem jutottak vele, így egy “szimpla zárcserével” megúsztuk. Persze, hogy ezekhez hol fogunk találni zárakat és mennyiért, az már szintén senkit nem érdekel…

Egy másik, ezekhez az autókhoz hasonló korú Opel tulaja viszont már nem úszta meg, az övét elvitték…

A feljelentésre kiérkező rendőr elmondása szerint divattá kezd válni az öreg autók ellopása és a vastelepen egyben való leadása. Ezeket még relatív könnyű feltörni és elindítani. Ha pedig már jár, elviszik az ismerős helyre és a (szervezetben lévő) vastelepek különösebb kérdezősködés nélkül átveszik a komplett autókat.

Így végezheti, ha nem vigyázol rá.

Látszik, hogy az öreg, kis értékű autók sincsenek biztonságban. Ezeket már nem az illegális autóbontósok lopatják el a drágán eladható alkatrészeik miatt, hiszen ezen öreg autókból már nem lehet pénzt kiszedni, nincs érdemi kereslet az alkatrészeikre. Ezeket kompletten adják le a vasba. Mindegy, hogy milyen állapotú… 

Tanulság, hogy ha az autón pl. nincs kívülről hozzáférhető zárszerkezet, helyből elrettentő lehet, hisz az üvegbetörés vagy bármi más már zajosabb. De bejutni persze így is be tudnak ha nagyon akarnak, szóval mindenképpen javasolt egy valamilyen indításgátló beépítése… (gyújtókábelek kiszedése, vagy felcserélése is nyújthat némi védelmet, vagy egy – nem a megszokott helyre – rejtett kapcsoló – Vancello)

Trélerrel valószínűleg nem fognak próbálkozni, így ha nem tudnak bejutni, vagy ha már bejutottak, de nem tudják a kormányzárat kiiktatni és elindítani a motort, akkor jó eséllyel nem fogják tudni elvinni.

Addig pedig mindenki figyeljen még jobban az autóira!

U.I.: a rendőr elmondása szerint nem erzsébeti sajátosság, járnak körbe a városban és az országban és keresik a könnyen ellopható autókat.”

Ami számunkra klasszikus gép, másnak csak egy halom fémhulladék.

Figyeljünk jobban oda négykerekű kedvenceinkre, nehogy egy zúzdában végezzék!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share