Reggeli rozsda: a pusztuló ritkaság

A klasszikus Jaguar modelleket manapság már nagy megbecsülés és igen magas érték jellemzi, főleg ha valamelyik ritkább típusról, vagy limitált szériáról van szó. Korábban már megfordult Reggeli Rozsda rovatunkban egy másik vadmacska, amely szintén pajtalelet. A képeken látható társa szintén egy ritka, a gyűjtők által is keresett példány, amely egészen pontosan egy 1962-es Jaguar E-type Series 1 Fixedhead Coupé, azaz az első szériából való. Ezt bizonyítja az is, hogy a 282. példányról van szó, tehát még ilyen ramaty állapotában is kész vagyont ér.

1962-jaguar-e-type-barn-find-auction.jpg

Ezt a kupét 1962 április 4-én vásárolták meg újként Birminghamben, gyárilag Dark Opalescent Blue fényezést és fekete belsőt kapott, ez akkoriban egy igen közkedvelt kombináció volt. Az első tulajdonosánál 35 évet volt ez a ritka nagymacska, majd 1997 november 1-jén került a második tulajdonosához. Az új tulajdonos tervezte az autó felújítását, azonban ez nem valósult meg soha, ráadásul a tulaj az autót hátrahagyva West Midlandsből elköltözött Anglia északi részére, így az E-type 20 éven keresztül a testvére őrzésében volt, mondhatni az elmúlt húsz év nyomai látszódnak meg rajta leginkább.

1962-jaguar-e-type-barn-find-auction_1.jpg

Annak ellenére, hogy milyen borzalmas állapotban van, a por és a rozsda alatt számos eredeti alkatrésze megmaradt, mint például a fékrendszer, időközben a kék fényezést felváltotta a fehér, illetve az autó orrán vélhetően egy piros példányról cserélték a karosszéria alkatrészeit.

1962-jaguar-e-type-barn-find-auction_2.jpg

Április 2-án visszatér az autó Birminghambe, hogy egy aukció keretein belül megtalálja új gazdáját, aki vélhetően majd rendbe is fogja tetetni, habár elnézve az autót ez nem lesz egy egyszerű feladat, de reméljük, hogy egy ritkaság ismét megmenekül az enyészettől.

Képek: Classic Car Auctions 

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share