Tom Hanks kispókja

Az ismert színész, Tom Hanks még tavaly nálunk forgatott, ekkor életében először itt látott Polski Fiat 126p-t, avagy ahogyan felénk becézik, kispókot, vagy kispolákot. A színész annyira hihetetlennek tartotta az aprócska autót, hogy több közös fotó is született az autóval, és a közösségi médiában hozzá is tette, hogy “mennyire izgatott az új autója miatt.”. Ugyan Hanks csak viccnek szánta a dolgot, de nem úgy a lengyelek, akik komolyan vették a vicces posztokat és most meglepték a színészt egy egyedi példánnyal. 

fiat-126p-tom-hanks-carlex_1.jpg

A Fiat licenc alapján készülő kisautót a lengyelországi Bielsko-Biała városában gyártották 1972-től egészen az ezredfordulóig. A város vezetése úgy döntött, hogy meglepik Tom Hankset egy ilyen kisautóval, így kerítettek egy 1974-es évjáratú türkiz színű példányt, amelyet a szintén lengyel Carlex Design vett kezelésbe. Szerintem a képek alapján minden kispók rajongó álla leesik, bevallom jó magam is nagyot néztem az utolsó csavarig kifényezett kisautó láttán. 

A beltérben a világos zöld bőr az uralkodó, amelyet itt-ott törtek meg némi fekete betéttel, az a kevés kapcsoló, illetve gomb pedig ezüst színbe burkolózott, megjelenésükben leginkább az írógépek billentyűire hasonlítanak, ami nem véletlen, hiszen Tom Hanks gyűjti a régi írógépeket. 

A váltógombban Bielsko-Biała városának szimbóluma látható, az első ülések hátán pedig egy-egy kis táska kapott helyet, a vezető oldalin a 126p felírat díszeleg, az utas oldalán lévőn pedig az alábbi szöveg olvasható: “Bielsko-Biała for Tom Hanks.”  Ugyanez olvasható a sebességmérőórán is. 

Kívülről fehér fényezést kapott a különleges kispók, az egyediségére utal a hátán lévő kis plakett is. Ezen kívül krómozott lökhárítók és fehér peremű gumik dobják fel a megjelenést. Damian Skotnicki, a Carlex Design vezetője a július 9-én megtartott jótékonysági bemutatón elmondta, hogy “megtiszteltetésnek érzi, hogy részt vehetett a projektben, méghozzá két okból is: egyrészt ez egy jótékonysági esemény, másrészt “Maluch” (a lengyelek így hívják a kispókot) a város, az ország és a fiatalságuk szimbóluma.” 

A jótékonysági rendezvényen, amelyen egyébként számos más klasszikus Fiat modellt is bemutattak, a helyi kórház javára lehetett adakozni. Arról egyelőre nincs hír, hogy Tom Hanks mikor veszi át a saját kispókját, de amint lesz róla infónk, akkor azt is megosztjuk a kedves olvasóinkkal!.

Képek: Carlex Design

Total
0
Megosztások
9 hozzászolás
  1. Életemben nem hallottam még azt a becenevet hogy kispók! Pedig 2 kispolskim is volt!

  2. A rohadt gennyes Index cimlapján ez a főhír: “Hanghibával indult CeeLo Green fellépése a vizes vb megnyitóján”
    Basszák meg az anyjukat akik ilyen főcimeket adnak.

  3. Eros Benjaminnak… Eccerű ffiember számára, aki 12-16 színnel dolgozik az életben, a beltèri műbör sárga. DE a nők és a dizájnerek szemében ( akik számára a barack nem csak egy gyümölcs, a padlizsán pedig nem csak zöldség) ez a zöld 42 árnyalatának egyike. Valószínüleg, a szétfőzött és tejföllelfeljevítani próbált spenótfőzelék zöldje.
    Legyen.

  4. Megnézném, ahogy a Tom a los angeles-i piros lámpánál corvettet meg mustangot gyaláz a 24 pacis kispolákkal. Az amcsi utak nincsenek felkészítve az ilyen hatalmas nyomatékra, a végén még feltépi az aszfaltot…
    Egyébként valaki engem is megkínálhatna egy ilyen verdával, szép lett. Inkább ez, mint valami suttyó bmw, amiben még index sincs.

  5. @Le Orme 2: Te szánalmas majom :DDD Körbeordibálod az összes blogot, mert nyomorult csirkeszaros életedben nincs más, ami kielégülést, vagy örömet hozna?

  6. @Le Orme 2: mert igazuk van te Fidesznyikes troll? Megnézted, láttad? Akkor meg – csak hogy idomuljak hozzád – mi a faszt hőbörögsz a tényeken?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share