Reggeli rozsda: egy zöld Opel GT

Az Opel GT anno még a márka aranykorában készült, és egyike volt azon modelleknek, amelyeket az USA-ba is eljutottak. 1968 és 1973 között kicsit több, mint 100 ezer példány készült, így még ma is szép számmal maradtak fenn, illetve olykor olykor felbukkan egy-egy példány elfeledett pajták, vagy régóta sötétségbe zárt garázsok mélyéről. Én mindig csodálom ezeket a mini Corvetteként is becézett aprócska sportkupékat, amelyeket anno még főként a B Kadett alkatrészeire támaszkodva építettek meg. 

s-l1600_3.jpg

Nem olyan rég ismét előkerült egy ritkább mohazöld színű példány Illinois államban, amely 1986 óta állt egy viszonylat száraz garázsban. Ennek az Opel GT-nek talán a legnagyobb különlegessége, hogy igazolható módon eddig csak egy tulajdonosa volt, ami azért egy ilyen korú járgánynál nem annyira gyakori.

Az autóban mindösszesen csak 89.900 mérföld van, ami egy 1971-ben készült autónál tényleg nem tűnik soknak. Az autó egyébként egészen egyben lévőnek tűnik. Bár itt-ott eszi már a rozsda, de mechanikailag jó kondíciónak örvend, a motorja indul, és a leírások alapján szépen is jár. Csak a fűtőradiátor és a két ajtópanel hiányzik belőle, a géptető alatt USA modell lévén természetesen az 1,9 literes motor lapul, amely újkorában csak 83 lóerőt tudott, hiszen az európai változathoz (102 ló) képest némileg visszavették a teljesítményét. 

s-l1600_7.jpg

A beltérben akad bőven tennivaló, hiszen az idő azért megette a műszerfalat és az üléseket, ezeket teljesen fel kell újítani. Ugyanakkor az egész autó teljesen menthető állapotban van, egy jó kasznis, fényezés és egy alapos motorgenerál után még újból ragyoghat az utakon.

A kis zöld Opelt pár napja még az ebayen hirdették, 2.600 dollárért talált új gazdára, reméljük, hogy jó kezekbe került és fel fogják támasztani az eredeti állapotára visszaállítva. 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share