Neoklasszikus modellekkel ünnepel az Aston Martin

A patinás brit autómárka, az Aston Martin és az idén 100 éves milánói székhelyű karosszériaépítő stúdió, a Zagato közötti együttműködés egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza. Az akkori Aston Martin GT versenyautók már az olaszok által tervezett és épített könnyű karosszériákat viselték. Majd 1960-ban megalkották az Aston Martin DB4 GT Zagato modellt, amely már nem csak a versenypályákon hódított. Innentől kezdve a két alkotóműhely elkezdte a közös munkát, amely a mai napig tart, és amelynek eredményeként számtalan egyedi és csodálatos sportautóval vált gazdagabbá az autós világ. A neves Zagato stúdió az idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, ennek apropóján az Aston Martin két egyedi és limitált példányszámban készülő modellel tiszteleg az olaszok előtt.

aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_by_r-reforged_final_ii_19_04_19.jpg

Az Aston Martin Vantage V12 Zagato alapjaira az AF Racing AG bevonásával neoklasszikus stílusban alkották meg az Aston Martin Vantage V12 Zagato TWINS by R-Reforged modelleket, méghozzá egy kupé és egy még látványosabb speedster változatot. A két modell formai megoldásai az ’50-es és ’60-as évek Aston Martin Zagato modelljeiből merít ihletet. Az orr kialakítása a mai Aston Martin stílusjegyeket viseli magán, azonban a hátsó rész kialakítása, különösen a hátsó lámpák igazán egyediek. 

Dr. Andrea Zagato a karosszériaépítő manufaktúra legszebb alkotásainak tartja a két új modellt, amelyek a márka változatos öröksége előtt is emléket állítanak. Másrészről a két modell egyben remek lehetőség az AF Racing új márkájának, az R-Reforged bemutatkozására is. A csapat egyébként az Aston Martin Valkyrie hipersportautó megalkotásában is részt vett, manapság pedig az R-Motorsport részlegük készíti fel az Aston Martin GT3-as és DTM versenyautókat. 

aston_martin_v12_zagato_heritage_twin_by_r-reforged_final_i_19_04_19_1.jpg

A két jubileumi modellből összesen 19-19 példány készül majd az AF Racing AG leányvállalatánál, a Vynamic GmbH-nál. Természetesen mindegyik példányt teljesen kézzel készítik, így vélhetően csillagászati áron lehet majd hozzájuk jutni. Az első darabokat az év végén fogják átadni a szerencsés tulajdonosoknak.

Képek, infók: Zagato

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share