Egy régi rallye-Lada megmentve!

Versenyautó viszonylag ritkán bukkan fel Roncsvadászok csoportunkban, Kosztolányi Lászlónak viszont sikerült egyet vásárolnia. A régi Ezerjó Kupás versenyekről nekem is ismerős az autó, örülök, hogy jó kezekbe került. Már a felújításába is belefogott, ezért megkértük, hogy pár mondatban meséljen a rallye-Zsiguliról.

Miért vásároltad meg az autót?

Mindig is szerettem volna egy körlámpás Ladát. Jámbor Laci barátomnak is van egy régi retro (azt is be fogjuk mutatni – Vancello) és megtetszett.

Hogyan találtál rá?

Egy ismerősöm mondta, hogy tud egy ilyen autót, amit lehet, hogy eladnának.

Roncsvadásznál, vagy klasszikust hirdetnél? Erre szolgál híressé vált Facebook-csoportunk, valamint az új, egyre nézettebb és népszerűbb ingyenes oldtimer, youngtimer, hobbyjármű, alkatrész, relikvia, járműmodell hirdetési oldalunk, a roncsvadaszokHU. Hirdetéseid a csoportunkban automatikusan megjelennek, a nyilvánosság garantált!

Milyen körülmények között leltél rá, milyen előélete van az autónak?

Telefonos egyeztetés után elmentünk megnézni az autót, egy garázsban állt már kissé porosan. Az autót a volt tulajdonos építette 2000 környékén. Az Ezerjó rally bajnokságban indult vele, ha jól tudom, jó eredményekkel. 2005-2006 környékén került parkolópályára, utána egy-két alkalommal járt vele hóautózni.

Milyen állapotban volt az autó?

Amikor hozzám került, a karosszéria el volt már rohadva. Az összes hiba ki lett javítva rajta, egy-két helyen meg lett még erősítve és kapott egy mai szabályoknak megfelelő bukócsövet. Már mondhatjuk, hogy jó állapotban van.

Mi vele a terved?

Teljes hivatalos gépkönyves versenyautó lesz majd. Először egy rábaringi teszten szeretném az autót kipróbálni.

Gratulálunk hozzá és köszönjük a képeket és a válaszokat!

Köszönöm a megkeresést és köszönöm mindenkinek, aki segített benne!

Te is mentettél valamit? Mutasd meg 48 ezer tagunknak a Roncsvadászok csoportunkban, mi pedig jelezzük, ha cikket írnánk a történetedből!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share