Ducati Bentley stílusban

Ducati Diavel for Bentley, a luxus sportmotor

Amikor meglátok egy Bentley-t, akkor mindig az jut eszembe, hogy ezek a remek angol nagy teljesítményű luxusautók, amelyek alkalmasak a kontinentális utazásra. A kifinomult stílus és a legmagasabb minőség jellemzi ezeket a járgányokat. Ugyanakkor a Ducati motorok mindig az agresszív, nyers erőre és a féktelen száguldásra emlékezetnek. Két teljesen eltérő filozófiát képviselő márka, amelyekben szinte semmi közös sincs, illetve mostanában csak annyi, hogy mindketten egy cégcsoporthoz, a VW-hez tartoznak. Ennek ellenére kollaborációra lépnek és egy nagyon exkluzív és extra limitált motort alkotnak. Íme a Ducati Diavel for Bentley.

Az olasz motorgyártó V4-es szívvel hajtott paripája egy igazán erős cirkáló. Az 1,2 literes, befecskendezős motor 170 lóerővel hajtja a szárazon 223 kg-ot nyomó kétkerekűt. Ezt az igazán férfias gépet a Bentley egyik különleges ritkaságának, a mindössze 18 példányban készülő Batur luxus gran turismo stílusában tették egyedivé. Erre utal a zöld szín és néhány ezüstben pompázó elem.

A formatervet a Ducati Centro Stile és a Bentley tervezői közösen álmodták meg. Alapvetően néhány idomon változtattak, a kétkerekű formája némileg lágyabb lett. A titánból készült felnik a Batur kerekeit idézik, a Bentley Mulliner szkarabeuszzöld árnyalata pedig igazán jól mutat a formás motoron. A hűtőmaszkon és nyergen megjelenik némi piros szín, ami a sportosság irányába mutat. A nyereg Alcantara borítású, amely a brit négykerekű beltereit idézi, rajta igen hangsúlyos a Bentley logó.

Ugyan a Batur egy különleges és limitált autó, azonban a Diavel sem lesz az utcaképek állandó szereplője. Mindössze 500 példány készítenek ebből a motorból. Mindegyikhez jár egy eredetiséget igazoló dokumentum, utasnyereg, ponyva, egy fából készült tok, illetve stílusban hozzá illő sisak és egy motoros kabát is. Az ára 70 ezer dollár lesz, illetve készül egy még alacsonyabb példányszámú kiadás is. A Ducati Diavel for Bentley Mulliner, ebből mindössze 50 darabot fognak gyártani, az árcédulája pedig 90 ezer dollárról indul.

Forrás, képek: Ducati, Bentley

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share