Ilyet láttál már? KRESZ-teszt a 70-es évekből!

Mivel lehetett begyakorolni a KRESZ (Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása) szabályait a számítógépek kora előtt? Nemcsak a tankönyv és a hagyományos tesztlap (és most tegye fel a kezét, aki a KRESZ-vizsgáját még hagyományos tesztlapon végezte!) állt rendelkezésre. Hála a Politechnika Játékipari Szövetkezetnek, kapható volt a POLIKRESZ!

Semmi online KRESZ-teszt! 60 darab tesztlapot tartalmazott a játék.

A 70-es évek második felében kiadott játék második változata került ma hozzám egy fotózás erejéig, hála Zolinak. Neki ezúton is köszönöm!

A korszellemnek megfelelő, dekoratív dobozban egy műanyag keretet találunk, benne 60 darab tesztlappal. A kereten elhelyeztek egy piros és egy zöld lámpát, valamint egy érintő eszközt, ami a mi esetünkben már elveszett, így a vezeték végét lehet a válaszadásra használni.

A keret alján található fém pontokat a lyukkártyákon keresztül megérintve, helyes válasz esetén a zöld, helytelen próbálkozás alatt pedig a piros lámpa világít, szóval mondhatjuk azt, hogy a konstrukció és az eszköz kezelése pofonegyszerű. Afféle őskori tablet ez, szerintem nagyon elmés találmány.

Tudod a helyes válaszokat, ugye?

A játék amúgy 4 generációt is megélt, az első kettő hasonló alapokra készült, míg az utóbbiak már egészen más szisztéma szerint működtek és nem is lettek olyan sikeresek, mint elődeik.

Neked van ilyen játékod? Esetleg használtál már ilyet? Várunk a kommentszekcióban!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share