Oldtimer Expo: ott a helyem!

Vasárnap látogatok ki az Oldtimer Expora (a Velodromot sajnos ki kell hagynom, pedig óriási élmény lehet), már rendesen be vagyok sózva. Még kettőt alszunk, ó, igen, még kettőt! Olvassátok el alább a rendezvény sajtóközleményét, és ha kedvet kaptatok hozzá, gyertek Ti is!

"200 darabosra duzzadt a VI. Oldtimer Expo repertoárja – vagyis bárki, aki kilátogat a Hungexpóra, garantáltan megtalálja azt a járgányt, amelytől megdobban a szíve. Minden szépség, ami régi, értékes, különleges, kereke van és képes gurulni. Még a gyerekek is izgulhatnak, hiszen találkozhatnak a Verdák című meséből jól ismert Hudson dokival!

VI. Oldtimer Expo kiemelt témája lesz az autó-és motorsport hazai múltja. Rali-és pályaautók, gyorsasági-és crossmotorok, formaautók csillognak majd a standokon. Április 30-án, a rendezvény zárónapján egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó-és motorépítő mesterekkel lehet találkozni, akik anekdotáikkal, régi járműveikkel jönnek el és ragadják magukkal az érdeklődők fantáziáját. A Rusty Rodders az amerikai autó-és motorépítés hazai tanítványainak munkáival készül.

Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is képviselteti magát a VI. Oldtimer Expón. Jóvoltából digitális formában ismerhet meg a nagyközönség több tucat régi filmet, amely több évtizeddel, némelyik egy évszázaddal visz vissza minket az időben, és bemutatja különböző korok közlekedéstechnikai vívmányait.

Igazi látványosságot jelent Erdős Csaba Stunt Show-ja! A világszínvonalú motoros produkciót Budapesten még soha nem mutatták be. A négyfős team a fizika és a fantázia határait átlépve mutatja be tudását a pavilon előtti betoncsíkon. A félórás műsort a VI. Oldtimer Expo szombati, vasárnapi és hétfői napján lehet végignézni, naponta kétszer, 12.30-kor és 16 órakor.   

A szombati nap különlegessége az Oldtimer Sokadalom, amely már negyedik alkalommal mozgatja meg a veterán járművek büszke tulajdonosait. Reggel a Biatorbágyi Premier Outlets-nél van a gyülekező, aztán délután 2 óra után a pesti alsó rakpart Dráva utcai végénél egy ellenőrzőpont, a végcél pedig – pont úgy, mint az előző 3 alkalommal – az Oldtimer Expo területe! Bárki, aki a pesti rakparton sétálgat, sok száz veterán verdát, motort csodálhat meg, akár menet közben is.

Valaki egy Klasszikus Minivel mehet haza! Az utolsó napon a látogatók között sorsolják ki az 1989-es Mini Mayfair-t. A nyeremény az utolsó csavarig felújított, makulátlan állapotú járgány, melyet egy szerencsés látogató – nevére forgalomba helyezve – hazavihet. És ez nem minden! A boldog nyertes a nyereményautóval együtt ingyenes részvételt nyer a Mini Világtalálkozóra, amely 1000-nél is több Mini részvételével zajlik Pünkösd hétvégéjén, Balatonfüreden. (részletek:www.miniclub.hu).

A rendezvény egyébként család-és gyerekbarát, vagyis teljes nyugalommal lehet a legkisebbekkel is tervezni, rájuk is várnak különböző programok: lesz ingyenes ugrálóvár és trambulin és egy olyan stand is, ahol régi pedálos kisautók mutatkoznak be, ezek közül egyet-kettőt ki is próbálhatnak a méretben még odaillő „sofőrkék”. Ráadásul itt lesz a Verdákból jól ismert Hudson Doki is, amely nálunk egy 1951-es Hudson Hornet formájában mutatkozik be. Az időjárás is mellénk állt, nyáriasan kellemes időben tölthetik el a családok az időt a Hungexpón!

Közvetlenül a VI. Oldtimer Expo után, vagyis május 1-én rendezzük meg az utóbbi évek egyik leghangulatosabb eseményét a Velodrom Millenáris ovál-pályáján. A korhű ruhában érkezők nem egészen fél áron vehetik a belépőt (1200 forintért). Érdemes jól körbe nézni a nagyszülők cuccai között, mert egy kalap vagy egy sál nem győzi meg a kapuőröket. 10 órakor kezdődnek a körök, a program délután 3-ig garantáltan eltart majd.  Sok, az Oldtimer Expón kiállított veterán ott lesz a majdnem elfelejtett bringapályán, hogy vidám, színes és benzingőzös légkörben körözzön a 45°-os kanyarokban. Ausztriából, Svájcból, Romániából, Németországból és Szlovákiából is érkeznek résztvevők. (részletek: www.velodrom-millenaris.eu)"

 

Részletek:

www.oldtimerexpo.hu 

www.otexpo.hu  

 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share