Slusszkulcsot csavarhúzóból

Elsőként a Chrysler gyártott szériában kulccsal működő gyújtáskapcsolót, 1949-ben. Lassan a karrierje végére ér ez a találmány, az unokáink talán már azt sem fogják érteni, mit jelent a nyelvtörőben a Moszkvics-slusszkulcs.

Örüljünk, hogy nekünk még itt vannak, egy darabka fémet mindig magunknál tarthatunk az autónkból, ennek ellenére sajnos ellophatják a szeretett gépet. Hollywoodi produkciók szerint erre különféle hajlított tűket, eszelős reszelőket, vagy csavarhúzót használnak a régi járgányokon. Hogy is csinálta Memphis Raines?

Nem egészen ide való, de észrevetted már, hogy a régebbi filmek többségében a főhős sosem veszi ki a kulcsot az autóból a nagyvárosok kellős közepén sem? Jó, kicsit elkalandoztam, térjünk vissza a lényegre!

Drive it like you stole it! – azaz vezesd úgy, mintha loptad volna, habár ez a mondás nem feltétlenül a zárfeltörésre, inkább a gázpedál kezelésére vonatkozik. Ehhez lehet megfelelő kiegészítő ez a csavarhúzó-slusszkulcs, nyilván innen jöhetett az ötlet.

Nekem annyira megtetszett, amikor pár napja rátaláltam, hogy elhatároztam, készítek majd a saját autómhoz is egyet próbaképp. Az álcázott tartalék kulcs szerepére biztosan alkalmas lesz. (1. Ennyit az álcázásról. 2. Hova teszem majd? 🙂 )
Rendőri igazoltatáskor biztosan nehéz lehet kidumálni, ezért hétköznapi használatra nem ajánlom, arról nem is beszélve, hogy egy karambol esetén nem lehet jó érzés, ahogy mondjuk a térdedbe nyomódik a csavarhúzó nyele.

Képek: hahabird.com
 

Total
0
Megosztások
3 hozzászolás
  1. És az immobiliser passzív chipjét hová teszi?

  2. Bele a nyélbe. Bár én nem szivatnám magam immoval. 🙂

    A kedvencem az ilyen filmekben, hogy a gyújtáskapcsolót seperc alatt kiiktatják, ami a legtöbb modellnél tényleg nem nagy kaland, na de a kormányzárral mit csinálnak? 🙂 Azzal sose foglalkoznak.

    Amúgy a kulcsok főleg régebbi autóknál hamis biztonságot adnak. Nekem van 5-6 féle opel kulcsom, és ezek egyike mindig nyitja az aktuális autót. 🙂 A sajátom kulcsa 10 ből 8-at kinyit.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share