Reggeli rozsda: sárga hernyó

Ritkán bukkannak fel nálunk teherautók, illetve munkagépek, de most kivételesen a reggeli rozsda rovatunk főszereplője egy ilyen rozsdahalom lesz, méghozzá egy neves amerikai gyártó, a Caterpillar egyik korai és népszerű gyártmánya.

A Twenty Two lánctalpast a gyár 1934 és 1939 között gyártotta, a Twenty nevű gyártmány utódja volt, nevét onnan kapta, hogy 20 gallonnyi üzemanyagot lehetett bele tankolni, gondolom innen kitalálta mindenki, hogy az utódba 22 gallon mehetett az életet adó naftából.

Igen sokoldalú jármű volt ez a kis hernyótalpas, kétféle nyomtávszélességben gyártotta anno a CAT és számtalan eszközt lehetett hozzácsatolni, ekét, boronát, de még tolólapot is, csörlőzésre is kiválóan alkalmas volt, a 23 lóerős négyhengeres motor éppen elegendő volt ezekhez a feladatokhoz. Több mint 15 ezer példányt készítettek belőle, Amerika szerte népszerű volt ez a kis háromtonnás hernyó.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share