Amikor Zagato Aston Martint simogat

Az angol autóipart szemlélve nyugodtan mondhatom, hogy napjainkban a legelegánsabb és legmagasabb minőséget képviselő autókat az Aston Martin gyártja, visszafogottan elegánsak és felismerhetőek az autóik, nincsenek úgy túltolva, mint egy Rolls-Royce vagy egy Bentley, ráadásul nem akarnak németek sem lenni, mint a Jaguar. Az Aston Martin maradt az, ami mindig is volt, szemet gyönyörködtető sportautók és gran turismók mesteri készítője. 

aston-martin-vanquish-zagato-family.jpg

Ha az Aston Martin visszafogott lordságát keverjük mondjuk olyan olaszosan tüzes génekkel, amelyeket a Zagato művészei alkotnak, akkor abból igazán csodás dolgok születnek. Így történt ez az Aston Martin Vanquish esetében is, amelynek a vonalait a híres olasz stúdiónál álmodták újra. Elsőként a Coupé változat kapta meg a Zagato védjegyévé vált dupla buborék tetőt, majd a kabrió Volante is megkapta a maga kis csinosítását az olaszoktól. 

Ezt követően az idei nyár végén mutatták be a Volante változattól sokkal merészebb kétüléses Speedstert, valamint a Shooting Brake változatot, amely a napokban mutatta meg magát teljes valójában. Alapjában véve talán nehéz is elképzelni egy kombi Aston Martint, de a Vanquish ehhez is remek alapot nyújt és a Zagato által rajzolt kétajtós kombi bizony csodálatosan néz ki. 

A többi változathoz hasonlóan a Shooting Brake minden karosszériaeleme szintén karbonból készül, még a hosszúkás és panoráma üveggel ékelt tetőt is. Ha egy ilyen stílusos kombival utaznánk hosszútávra, akkor nyugodtan csomagolhatunk az autóhoz járó egyedi táskaszettbe is, amelyet a teljesen elektromosan nyíló-záródó hátsó ajtón keresztül pakolhatunk ki-be. 

Miért is kreált egy egész modellcsaládot a patinás brit márka a Zagatoval közösen? Kérdezhetnénk ezt sokan, a választ Marek Reichman, a márka kreatív igazgatója adja meg. “Az ügyfeleink nagyon különböző dolgokat akarnak. Vannak, akik egy kupé tiszta vonalait keresik, de vannak olyanok, akik a sokkal extrémebb elgondolásokat kedvelik, mint például a Speedster is. Illetve vannak olyanok, akik kombit szeretnének.”

Mindegyik Zagato változat a Vanquish S változatán alapul, tehát a géptető alatt a hatliteres V12-es motor található, amely változatlanul 580 lóerőt szabadít a hátsó kerekekre. A Coupé, a Volante és a Shooting Brake változatok mindegyikéből 99 példány fog készülni, a Speedsterből csak 28, venni azonban már csak a Shooting Brake-ből lehet, a többi ugyanis elkelt. 

 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share