Időmérő: Mercedes-AMG One a csuklóra

IWC Big Pilot’s AMG One

Nem olyan régen mutatták be az éveken keresztül csiszolgatott Mercedes-AMG hipersportautót, a One-t, amely egy utcai sportjárgány ruhájába bújtatott F1-es versenyautó technikáját hordozza magában. A futurisztikus és high-tech járgány egyébként sem mindennapi, az IWC által készített egyedi karóra pedig illeszkedik ebbe a vonalba. A hosszú nevű tourbillon szerkezettel megáldott időmérő ráadásul csak az AMG One tulajdonosok számára lesz elérhető.

IWC Schaffhausen Big Pilot’s Watch Constant-Force Tourbillon Edition AMG One Owners, ilyen szép hosszú névvel illette a svájci óragyár az újdonságát. Az óra a Big Pilot’s sorozat tagja, amelyben a márka szabadalmaztatott, állandó erőkifejtésre képes tourbillon szerkezete mozgatja a mutatókat. A 41 köves szerkezet a 94800 referenciaszámú, amelyben olyan high-tech anyagokat alkalmaztak, mint a fekete és fehér kerámia. Ezek az anyagok szinte kopásmentes szerkezeti felépítést és rendkívül hosszú élettartamot biztosítanak. Az óra szíve 96 órányi járástartalékra képes.

A külső design és a felhasznált anyagok az AMG One hipersportautót idézik. A 46,2 mm átmérőjű tokozás titánium-aluminid (TiAl) ötvözetből készült. Ezt az anyagot a motorsportban is előszeretettel alkalmazzák, kiváltképp a rendkívüli hőállósága miatt. A fekete számlap külső körei a Mercedes-AMG One légbeömlőit szimbolizálják. Az óra talán két legérdekesebb részlete a 9 óránál elhelyezett másodpercmutató, amely alatt látható a tourbillon szerkezet működése, valamint a 2 óránál kialakított kettős holdfázis kijelző, amely a déli és északi féltekét is egyaránt mutatja. A járástartalékot a négy óránál kialakított, a fordulatszámmérőkre hajazó mutató jelzi.

A lünetta fényesre van polírozva, a tok maga szálcsiszolt, amelyet egy vékony Petronas zöld sáv választ el egymástól, ez ugye az F1-es csapat főszponzorára utalás. A hátlap Ceratanium anyagból készült, amely az IWC által fejlesztett titánium-kerámia kombinációja. Mindkét oldalon tükröződésmentes zafírkristály üveglap. A szíj fekete gumi, amelyen apró zöld csillagok utalnak a stuttgarti márkára.

A különleges órából az IWC mindösszesen 275 példányt fog készíteni, pontosan annyit, amennyi AMG One is épülni fog. Ráadásul csak az autó tulajdonosai juthatnak hozzá.

Forrás, képek: IWC

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share