Kétkerekű Huracán STO

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini Limited Edition

Két igazán legendás olasz gyártó, ha összeáll, akkor abból valami igazán vagány dolog kerekedhet ki. Az egyikük két keréken hódította meg a benzinvérűek szívét, a másikuk a sportautóikkal nyűgözte mindig is a közönséget. A Ducati és a Lamborghini mérnökei és designerei ismét közös tervezőasztalhoz ültek, a végeredmény pedig egy igazán izgalmas sportmotor lett, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ez a kétkerekű csoda a Ducati méltán híres Streetfighter V4 modelljének 2023-as kiadásának az alapjaira épül, amelyet a Lamborghini Huracán STO stílusával fűszereztek. Nagyon sok olyan részlet van a motoron, amelyről a szakavatott szemek egyből megmondják, hogy ez olyan, mintha Lamborghini lenne. Valójában nem is olyan mintha, hanem tényleg az.

Ott van például a kovácsolt felnik küllőinek alakja, amely egy az egyben a sportautót idézi, a hátsó kereket ráadásul egyedileg tervezett titán anya rögzíti. Ugyanakkor a színkombináció is az STO-ról érkezett. A Ducati motorok hagyományosan vörös színben pompáznak, de ez a Verde Citrea és Arancio Dac színkombináció tagadhatatlanul jól áll neki. A tankon lévő 63-as szám pedig a Moto GP csapatban versenyző Pecco Bagnaia rajtszáma, de ugyanez visszaköszön a motorhoz kínált sisakon és ruházaton is. Másrészt a szám utalás a Lamborghini alapításának az évére, azaz 1963-ra is.

A másik igazán szembetűnő Lamborghini vonás, hogy szinte mindenhol látni rajta valami karbonszálas elemet. A burkolatok mindegyike a periódusos rendszer hatodik elemének felhasználásával készült. A Ducati tervezői külön még arra is ügyeltek, hogy a szánszálak mintázata kövesse azt, amit a Lamborghini alkalmaz az autóin. Ezen kívül a fékkar és a tengelykapcsoló karja is könnyített,

Pár szó erejéig térjünk ki a Streetfighter V4 műszaki adataira is. A kétkerekű gép szíve az 1103 ccm-es Desmosedici Stradale motor, amely 208 lóerőt teljesít. Ennek a motornak mindössze 178 kg-ot kell mozgatnia. A felfüggesztése Öhlins Smart EC 2.0 részlegesen aktív csillapítók, a megállásról Brembo fékrendszer gondoskodik.

A közös produktumból a Ducati mindösszesen 630 példányt fog készíteni, illetve 63 példányt készítenek a Lamborghini Speciale Clienti program részére. Ezeket már meglévő Lamborghini tulajdonosoknak kínálják fel, akik teljesen személyre szabhatják a motort, megválasztva annak színét, a kerekeket, a nyereg és a féknyerek színárnyalatát is.

Az első példányok jövő májusban lesznek elérhetőek, 68 ezer dollárról indul az ár, a Speciale Clienti változatok 83 ezer dollárba fognak kerülni. Nekünk kifejezetten tetszik ez az olasz csoda, és remélhetőleg a két cég együttműködéséből még a jövőben születnek hasonló érdekességek.

Forrás, képek: Ducati

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share