Akarsz egy kalandot? Vegyél egy Trabantot!

Valami kék, olykor ezzel az egyszerű címmel láthattok a facebook oldalunkon egy-egy képes bejegyzést, amelyen valamilyen kék színben pompázó különlegességet, érdekes autót mutatunk meg nektek. Az egyik kedves Olvasónk az egyik ilyen poszt után keresett meg minket, hogy az idei évben elkészült az ő álomautója, amely szintén kék színben virít. Mivel az olvasói járgányokat, sztorikat szívesen mutatjuk be itt az oldalunkon, ezért most örömmel osztjuk meg Nagy Gergő és a kék Trabant sztoriját.

Valami kék, egyedi és jópofa.

2018. novemberében vettem az autót. Már akkor szerelem volt első látásra. Normál állapotú Trabi volt, kicsit kopott, amolyan napi használós. Egy a sok közül. Megegyeztünk a tulajjal, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot és megígértem neki, hogy ha elkészül, akkor visszaviszem megmutatni. Elkezdtem szétszedni és közben kerestem a helyet, hogy hol tudnám homokszóratni.

2019 tavaszán sikerült a homokszórás, a karosszériázás és az alapozás. Utána sajnos idő hiányában kicsit pihent a projekt és 2020 telére lett csak lefényezve. Utána viszont elkezdtem összerakni és jött az első indítás, az udvarban a “próbakör.” Szépen lassan kezdett összeállni. Próbáltam a saját ízlésemre formálni. Kicsit vissza lett öregítve, mivel ez egy 1984-es példány. Én vagyok a harmadik tulaja az autónak. Szeretném használni, amikor csak lehet és találkozókra járni. Sok embernek csalt mosolyt az arcára. Mutogatnak, integetnek, fotóznak. De aki veteránozik, az tudja, hogy ez milyen érzés

Nem egy profi munka, de magamnak csináltam, ahogy tudtam. Persze sokan segítettek, amit nagyon köszönök! Egy álmom vált valóra ezzel az autóval. Amit tanácsolni tudok, soha ne adja fel senki az álmát. Ha lassan s de próbálja megvalósítani! Ez nekem 4 év munkája volt!

Gergő szavaival teljes mértékben egyetértünk, mindegy, hogy mi az álom járgányod. A lényeg az, hogy érd el, vedd meg, kezdj hozzá. A veteránozás jó dolog, főleg, ha részben, vagy egészben magadnak csinálod. Megismered a technikát, tanulsz belőle, de ami talán a legfontosabb, hogy ha öreg autód vagy motorod van, akkor tuti, hogy lesznek hasonszőrű barátaid, és megismerhetsz számtalan érdekes embert, illetve történetet. De erről majd Vancello Viktor fog nektek mesélni a közeli jövőben.

Köszönjük a történetet és sok örömet kívánunk a kis kék Trabihoz! Ha pedig kedvet kaptál egy Trabanthoz, akkor kattints a Roncsvadászok hirdetési oldalunkra!

A cikk elkészítése kb. 5 órát vett igénybe.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share