A sztereotípiákról

Nyitva van a motorházteteje az olasz autónak, tehát lerohadt.

December 31. Várom a feleségem az áruház parkolójában. Úgy gondoltam, addig kicserélem a kiégett helyzetjelző izzót. Nem nagy dolog, egy perc alatt megvan. Felnyitottam a motorháztetőt és nekiláttam.

Aztán rájöttem, hogy a Bosch izzó frankón belerohadt a foglalatba, ezért felhívtam telefonon Vancellonét, hogy legyen kedves venni egy fogót, mert az autóban nincs szerszám. Minek is lenne egy 24 éves autóban? Egy vontatókötelem van, ha valakit haza kell húzni (akár a Lanciát is, hiszen 22 éve lejárt róla a garancia és a JTD-t nem javítod meg az út szélén).  Természetesen nem vette fel.

Ekkor néztem körül. Az arra járók- habitustól függően – sajnálkozva, vagy gonoszul mosolyogva nézték az idegesen telefonálni próbáló Vancellot a nyitott motorháztetejű olasz autó mellett. Gyorsan készítettem egy képet ehhez a cikkhez, majd lecsuktam a motorháztetőt.

Végül megérkezett a fogó, kicseréltem az izzót, a világ rendje helyre állt. Ekkor érkezett egy Seatos srác, hogy segíthet-e, neki már nevetve meséltem a történetet. Utólag is köszönöm, hogy legalább odajött!

Lassan két éve van meg a Lybra, ami eddig nagyjából tízszer kerülhette volna meg a Földet a megtett kilométerek alapján. Mi tényleg nagyon boldogan használjuk. Nem hobbyjármű – az a készülő Lancia Delta „Monte-Carlo”-m – hanem egy napi igásló, hogy a hétköznapokon is valami régivel járhassak.

Nem szeretem az autós sztereotípiákat. Ahogyan nem minden Mercedes-Benz dögunalmas, és nem minden Volkswagen szürke, úgy az olasz autók is jók, maximum rosszabb a sajtójuk.
Minden évben kitűzünk valamiféle fő témát a VANCELLO.HU életében. Idén a márkákkal, típusokkal kapcsolatos sztereotípiák elleni küzdelmet tűztük a zászlónkra.
Reméljük, hogy velünk tartasz, Kedves Olvasónk!

Kezdjük azzal a közös küzdelmet, hogy a Facebook cikkajánló kommentjeinél írsz valamit arról, milyen sztereotip dolog NEM IGAZ a saját kedvenc járgányoddal kapcsolatosan!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share